1-jarig bestaan voor het Zorgelooshuys

Tijdens Wereld Alzheimerdag 21 september mogen we het Zorgelooshuys feliciteren met zijn eerste verjaardag,

Het Zorgelooshuys viert het 1 jarig bestaan door de bezoekers een heerlijke lunch aan te bieden, verzorgd door initiatiefnemers Collinda Verhoeve en Ida Verbiest. Zij worden in het inloophuis bijgestaan door een aantal vrijwilligers. Het Zorgelooshuys is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met geheugenproblemen of dementie, zoals Alzheimer, hun mantelzorgers en naasten.. Ida Verbiest en Collinda Verhoeve werken naar het idee van het Odensehuis en hebben voor aanvang van 21 september 2016 diverse huizen in het land bezocht ter inspiratie van het Zorgelooshuys.

Dat het een succes is, mag gezegd worden. Bij de start was Het Zorgelooshuys twee en een halve dag per week open, een halve dag in een ruimte op de kinderboerderij en twee dagen in de Wieken. Per 21 maart 2017 was het nodig om uit te breiden met extra 2 dagen per week om aan de vraag van de bezoekers te voldoen.

Bezoekers en familie ervaren dat na de diagnose Alzheimer of een andere vorm van dementie dat ze nog lang niet zorgbehoevend zijn, maar wel ondersteuning kunnen gebruiken. Het Zorgelooshuys biedt een plek waar zij even hun hoofd kunnen leeg maken en kunnen ontsnappen aan de drukte van alle dag. Daarnaast voorziet het Zorgelooshuys in de behoefte aan informatie over de ziekte . Het programma van het Zorgelooshuys word mede bepaald door de bezoekers; men maakt een praatje, leest een krant of er worden uitstapjes gedaan. We wensen Collinda Verhoeve en Ida Verbiest een fijne verjaardag met het Zorgelooshuys en een lang voortzetting van het initiatief.

Tekst en foto’s Ad Verbiest | meer foto’s in de Fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen