Ophef vanwege kleurrijk zebrapad

Foto: Danny van den Aarsen

Wisselende reacties op de Facebookpagina van Roosendaal Nieuws bij de aanleg van het kleurrijke zebrapad op de kruising Burgermeester Freijterslaan – Laan van Brabant.

“Goh, echt weer lekker op z’n Roosendaals, lekker zeiken over een leuk initiatief.”, laat Miriam Struijck weten. “Ziet er toch super leuk uit! Kids vinden het geweldig.”, reageert Ingrid van Mechelen op Facebook. Andere reacties gaan over de geldverspilling (zonder dat op dit moment een bedrag bekend is), de verkeersregels van dit bijzondere zebrapad, dat volgens een aantal Roosendaal zwart-wit behoort te zijn, en of een zebrapad de juiste manier is om aandacht te vragen voor gelijkheid. “Wat een onzin, een zebrapad is zwart wit of wit zwart dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Het wordt tijd dat we als Nederlanders stoppen met al dat flauwe gedoe, want wat zijn we een bang volkje geworden, bang om iemand voor zijn kop te stoten.”, zo stelt Patrick Nuchelmans.  

D66 motie unaniem aangenomen

In juli 2017 is door de heer Raggers, fractievoorzitter van de D66 Roosendaal, het initiatief genomen voor een motie die door de hele raad mede-ingediend werd en unaniem is aangenomen. In de motie staat dat “De tolerantie ten opzichte van LHBTI-gemeenschap in heel Nederland nog steeds aandacht kan gebruiken” en dat “Roosendaal zich wil profileren als een prettige stad om in te leven en een gastvrije stad om op bezoek te komen, ook voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen(LHBTI’s).”

De D66 wil met relatief heel weinig kosten zich als stad nog gastvrijer en vrolijker presenteren. De LHBTI-community krijgt op deze manier een steuntje in de rug en het maakt Roosendaal gastvrij en vrolijk, dus aantrekkelijker. De exacte kosten zijn op dit moment niet bekend. Over de rechtsgeldigheid van het zebrapad laat de heer Raggers weten: “Het is iets dat creatief opgelost is door het pad bij een verkeerslicht te leggen.”

Vanaf 2015 wordt op Coming-Out Day (11 oktober) de regenboogvlag bij het Raadhuis op de Markt in Roosendaal gehezen vanaf 9:00 uur. Dit wordt ook woensdag door wethouder Lok gedaan, waarna het regenboogzebrapad door hem in gebruik genomen wordt. Onder andere de raadsleden en COC-leden zijn hiervoor uitgenodigd.

 

 

 

 

Reacties