Inspirerende bouwstijl Hurks bereikt Schotland

De invloed van de Roosendaalse architect Jacques Hurks valt niet te onderschatten. Zijn bijzondere ideeën en de fantastische vormen welke hij gebruikte in zijn bouwwerken zijn tot op de dag van vandaag een inspiratie voor andere architecten. En dat beperkt zich niet tot West-Brabant, zelfs niet tot Nederland.

Drie jaar geleden heeft het Schotse architectenbureau McInnes Gardner in Glasgow met project ArcHouse de British Home Award van The Sunday Times gewonnen. De inspiratie kwam van de Hurks villa aan de St. Marinusstraat 9 in Rucphen. Het eerste wat opvalt bij dit ontwerp is het gebruik van het typische Parabooldak. Van dit winnende design is een animatie gemaakt (zie hierboven).

In het kader van de Hurks-expositie staan er nog tal van activiteiten op het programma:

  • 26 mei, fietstocht naar Breda. Architect Vic Wendel geeft uitleg over de stijl waarin Hurks ontwierp tijdens de fietstocht waarbij je verschillende Hurkshuizen en panden van zijn tijdgenoten aandoet. Deze fietstocht (50 km) voert naar Breda via Rucphen, Liesbosch en Effen.
  • 2 juni, wandeling Roosendaalse Stationsbuurt. Architect Vic Wendel je mee op een wandeling langs Hurkshuizen. De Ludwigstraat is een van de meest bekende straten waar veel Hurkshuizen te vinden zijn. Hurks zelf woonde ook in deze straat, in een huis van eigen hand.
  • T/m 3 juni, tentoonstelling De Amsterdamse School in West-Brabant, bouwen met Jac. Hurks in het Tongerlohuys.

Openingstijden Tongerlohuys: dinsdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden en toegangsprijzen op www.tongerlohuys.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen