De Halve Marathon Wandeltochten, Nordic Walking en de Kinderrun

Dat Roosendaal leeft werd deze dag weer eens duidelijk door de reeds nu 5e editie van het wandelprogramma dat nu onder het vaandel Roosendaal 750 jaar van start ging.

Ook dit jaar was dit evenement in een nieuw jasje gestoken en goed georganiseerd en dat maakte van deze DHMW een sportieve familiewandeltocht. Voor iedereen, groot en klein, oud en jong, zowel wandelaars als Nordic Walkers. Voor de geoefende wandelaars was er een tocht van 25 kilometer door Roosendaal en het buitengebied. Deze ging deze zondagmorgen om 08:00 uur van start. En bracht deze sportievelingen langs de Vliet, Oud Gastel via een stukje van Kruisland over de Vroenhoutseweg naar Roosendaal via de Wouwseweg. Van daar uit via de Kade naar het Centrum van Roosendaal.

Stichting Groenhuysen die dit jaar haar 25 jarig jubileum viert was groots aanwezig. 42 deelnemers over verschillende afstanden deden mee. Eerder al hadden enkele deelnemers van Stichting Groenhuysen Karin Ernest en Ida Verbiest en anderen deel genomen aan de Bloemenwandeltocht die ook 25 KM was. Een goede oefening dus. Na een zeer goed gelopen 25 kilometer met prachtige weersomstandigheden (niet te warm of te koud) was het even uitblazen op het Terras van Chagall.

De Nordick Walkers gingen om 09:00 en om 10:00 uur van start afhankelijk van de afstand 6 of 12 km. De Kinderrun startte om 14:00 uur en een tweede manche om 14:30 uur Tal van kinderen deden mee De eerste die van start gingen waren in de leeftijd 6 tot 12 jaar en de tweede manche vanaf 12 jaar. De kinderen konden begeleid worden door de ouders. Tevreden en vermoeide gezichtjes maakte van deze middag een stralende dag. Rond de klok van 17:00 uur zijn diverse prijzen uitgereikt. Wellicht daarna zal de oude markt nog vol blijven en overstromen van gezelligheid. Kortom ROOSENDAAL LEEFT.

Tekst door Ad Verbiest (zie Fotoserie van Ad Verbiest en Danny van den Aarsen bovenaan dit artikel)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden