Burgemeester Niederer kondigt vertrek aan

Foto: Gemeente Roosendaal, Timo Reisiger

Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal vanaf 17 januari 2011, heeft de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie laten weten per 1 oktober volgend jaar het ambt neer te leggen.

Hij is dan 59 jaar en zit dan op bijna de helft van zijn 2e termijn. Een mooi moment om het stokje over te dragen en zich te oriënteren op werkzaamheden op het snijvlak van het publiek en privaat domein.

“Tijd voor een andere werkomgeving”

Jacques Niederer: “Er is een tijd van komen maar zeker ook van gaan. Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb in Roosendaal, is het tijd voor een andere werkomgeving. Het is nu een passend moment om mijn afscheid aan te kondigen. Mooie dossiers zijn gerealiseerd, andere liggen klaar om in uitvoering te worden genomen.

We hebben een nieuw gekozen gemeenteraad die een jaar de tijd heeft om in alle rust en zorgvuldigheid een opvolger te zoeken. We hebben een nieuw, stabiel college dat stevig in onze lokale gemeenschap en de regio staat. Daarnaast hebben we het grootste deel van “Roosendaal 750 jaar” achter de rug, met daarin onder meer het hoogtepunt van de feestweek eind september.

Hoewel ik verknocht ben en blijf aan de publieke zaak, streef ik naar verbreding van mijn werkzaamheden op het snijvlak van het publiek en privaat domein. Hierbij kan bij voorbeeld worden gedacht aan (landelijke) branche- en belangenorganisaties. Ik kan hier nog geen specifieke mededelingen over doen. Voor nu verandert er niets. Ik blijf tot 1 oktober volgend jaar mijn werkzaamheden onverkort met veel elan uitvoeren”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden