Papieren jubileum voor Fotogroep Objectief Bekeken

Foto: Ad Verbiest

Fotogroep Objectief Bekeken viert volgende week haar 1 jarig jubileum. Het is een fotogroep in de Bergspil die samen eigen gemaakte foto’s, het beeldende foto-Art, opbouwend en kritisch bekijkt.

Diverse vormen van fotografie komen tijdens de groepsavonden aan bod. Kennis en praktijkervaring worden met elkaar gedeeld om gezamenlijk de fotografie naar een hoger niveau te brengen.

Ad Verbiest is op 9 januari 2018 zijn eerste eigen fotogroep gestart om samen met elkaar de hobby fotografie te beoefenen. Inmiddels zijn er 15 leden. Zij leren meer over de gulden snede, de regel van derde  en de Lis van Fibonacci, sluitertijden, diafragma, Iso waarden, kleurtemperatuur et cetera.

“De groep is zeer homogeen en bestaat uit vier gevorderde amateurs waaronder mijzelf. Bas Walraven is onze Macrospecialist, Ron van Gool onze rondreizende landschapsfotograaf en Johan Vromans een specialist in portretten. Tevens zijn de laatste twee zeer goed bekend met photoshop.”, zo laat Ad Verbiest weten. “De overigen zijn inmiddels al aardig op weg om de amateurfotografie met hun toegenomen kennis uit te breiden. We gaan uit van thema’s, elke maand een andere. Omdat we om de twee weken bij elkaar komen zoek ik ook andere vormen van fotografie op of worden er technieken uitgelegd, waarna ze met die techniek naast het thema aan de slag moeten en voorbeeld foto’s mee terug moeten brengen die dan ook besproken worden. Zo wordt er getoetst op de opgedane kennis creativiteit et cetera. Alle leden zijn enthousiast met de hele groep. Dat maakt mij een tevreden mens.”, aldus oprichter Ad Verbiest.

Interesse in de fotogroep?

De kosten zijn € 10,00 per maand en we komen om de week bij elkaar in buurthuis De Bergspil s’avonds van 19:30 tot ± 21:30 met de mogelijkheid nog een afzakkertje te nemen. De Groep heet officieel “ Fotogroep Objectief Bekeken in de Bergspil “ ofwel FOBB.

  • Meer informatie is te vinden op de website van de fotogroep.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen