Regenboogvlag wappert in Roosendaal

Foto: Gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal heeft dinsdagochtend de regenboogvlag gehesen als reactie op de Nashville-verklaring.

“Roosendaal is nadrukkelijk een regenboogstad waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent met ruimte met ruimte voor iedereen. Je geaardheid of keuze voor geslacht doet daar niets aan af! Daarom hijsen ook wij de regenboogvlag als reactie op de Nashville-verklaring,” reageert wethouder Klaar Koenraad namens het voltallige college van burgemeester en wethouders.

Nashville verklaring
De Nashville verklaring is een document dat jaren geleden is ontstaan in Amerika en wat onlangs vertaald is naar het Nederlands. De verklaring bestaat uit zestien artikelen waar 250 mensen hun handtekeningen onder hebben gezet als teken dat ze er voor de volle honderd procent achter staan. “Jezus heeft gezegd dat Hij is gekomen opdat wij het leven mogen hebben en dat in overvloedige mate. Hij is op ons behoud gericht en niet op ons verderf. Het is om die reden dat wij de volgende betuigingen en ontkenningen aanbieden, in de hoop dat wij hiermee de kerk van Christus dienen en hiermee openlijk getuigenis afleggen van de goede doeleinden die God heeft met de menselijke seksualiteit en die Hij in Zijn Woord  heeft geopenbaard,” staat er in het document. Het volledige document lezen? Dat kan op de website van de Nashville Verklaring.

 

'

Reacties

article
58247
De gemeente Roosendaal heeft dinsdagochtend de regenboogvlag gehesen als reactie op de Nashville-verklaring. “Roosendaal is
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/58247/regenboogvlag-wappert-in-roosendaal/
2019-01-08T11:18:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2019/01/08111746/20190108-Regenboogvlag.jpg
nieuws