Rustige lieve Babette in de spotlight

Foto: Dierenopvang Arduin

Babette is een poes die gevonden is en waarschijnlijk in 2014 is geboren. Nadat ze een tijdje bij een restaurant heeft rondgezworven, is ze bij ons terechtgekomen. Babette is een lieve, rustige en zeer vriendelijke poes die het goed kan vinden met de andere katten.

Ze is wat op zichzelf, maar komt toch wel graag met regelmaat naar je toe om te kroelen. Het liefst ligt ze lekker warm voor het raam naar buiten te kijken en heel af en toe gaat ze wel eens naar buiten, maar dan is ze vaak ook weer snel terug binnen. Ze heeft een hekel aan slecht weer. Het is niet bekend of ze met honden en kleine kinderen overweg kan, maar gezien haar zacht karakter denken wij dat dit geen probleem is.

Babette heeft Eosinofiel granuloom, Eosinofiel ulcus. Dit is een ontstekingsreactie op haar bovenlip en gehemelte, dit is niet besmettelijk voor andere dieren en ze heeft hier verder geen hinder van. Babette heeft hiervoor medicatie gekregen, namelijk een keer daags een half pilletje moderin. De kosten hiervoor waren ongeveer 0,60 cent per week. Babette reageerde erg goed op deze medicatie en het is al een heel stuk genezen. We zijn dan ook de medicatie onder begeleiding van de dierenarts aan het afbouwen. Babette heeft nu een injectie gehad en heeft nu geen verdere medicatie meer nodig. Ze moet nog wel voorlopig onder controle blijven staan bij onze eigen dierenarts. Deze nacontrole bij onze dierenarts is uiteraard gratis.

Meer informatie
De openingstijden van het asiel zijn van maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Op zon- en feestdagen gesloten. Tijdens openingstijden bent u van harte welkom wanneer u zoekende bent naar een leuke nieuwe huisgenoot.
Telefonisch zijn we bereikbaar vanaf 8.30 uur.

Weggelopen huisdieren zijn UITSLUITEND terug te halen op onze openingstijden tegen de geldende vergoedingen. Voor alle dieren die vanuit ons asiel herplaatst worden geldt een proeftijd van 2 maanden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden