Deze Husky zoekt een nieuw thuis

Foto: Dierenopvang Arduin

Boy is een Husky (schofthoogte 65 cm), een gecastreerde reu van 24-2-2018. Boy is een vriendelijke en lieve hond, die graag met je kroelt en kusjes geeft. Hij kan ook erg goed met katten en andere honden overweg.

Boy zit vol energie en is erg actief, hij  speelt ook heel graag met andere honden samen. Voor Boy zou het dan ook leuk zijn om een kameraadje te hebben. Een balletje is absoluut favoriet van hem. Hij is waaks, zindelijk en gaat graag mee in de auto. Wanneer Boy eventjes alleen thuis moest zijn, werd hij in de tuin gelaten. Het is dus niet duidelijk hoe hij dan in huis is, wellicht dat een bench hier uitkomst kan bieden.

Boy luistert verder goed en is dol op zwemmen! Boy is een jonge hond, die zoals elke puber nog wel wat bij kan leren en die dan ook het best tot zijn recht zal komen in een gestructureerde omgeving. Bij voorkeur zonder (kleine) kinderen omdat hij in zijn speelsheid erg druk kan zijn en wel eens durft te happen, echter zonder kwade bedoelingen.

Boy is recent herplaatst, maar helaas teruggekomen. Wanneer je niet bij Boy bent om bijvoorbeeld met hem te knuffelen, wil hij naar buiten. Hiervoor klimt of springt hij dan ook overal op of over of hij maakt zelf de deuren open. Boy was bij zijn eerste baasje gewend om naar buiten te gaan, wanneer hij alleen was. Verder wilde Boy tijdens het uitlaten niet zijn behoefte doen, wanneer hij aan de riem was. Hij hield het gewoon op totdat hij thuis was. Terug thuis zonder riem, wilde hij zijn behoefte dan ook binnen doen. Waarom hij dit deed weten we niet, waarschijnlijk was Boy gewend om buiten in de tuin zijn behoefte te doen, waar hij los kon lopen.

Wij ervaren Boy als een leuke, enthousiaste grote pup die heel aanhankelijk kan zijn en helemaal voldoet aan het karakter van een echte  Husky.

KARAKTER VAN DE SIBERISCHE HUSKY;

De Siberische Husky is zeer intelligent, maar heeft een eigen mening. Ze zullen alleen gehoorzamen aan een opdracht, als ze het nut er van inzien. Je hebt geduld nodig bij ze en je moet consequent zijn, want ze zullen snel profiteren bij een baas die niet de overhand heeft. Het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te krijgen. Ze zullen het goed doen met vroege gehoorzaamheidstraining.

De Siberische Husky heeft een aangeboren en diep verlangen om te rennen. Ze doen het best in een grote goed omheinde tuin. Als ze alleen gelaten worden voor langere perioden, zullen ze zich gaan vervelen. De Husky is niet geschikt voor het wonen in een appartement, tenzij ze genoeg uitgelaten worden, zodat ze hun energie kwijt kunnen. De Husky wordt overal blij van, als hij maar kan lopen.

Zoals we eerder al zeiden, weet de Siberische Husky heel goed wat hij zelf wil. Dat komt niet altijd overeen met jouw wensen, dus jullie zullen samen een goede tussenweg moeten vinden. Samenwerken staat bij de Husky centraal.

Wees daarom duidelijk, consequent, maar zacht. Een harde hand of stem maakt ze alleen maar eigenwijzer.

Deze hond is wel gehecht aan de baas, maar heeft nu eenmaal een oerdrang voor jagen en verkennen. Begin alleen aan dit ras als je bereid bent bepaalde karaktereigenschappen te respecteren of er creatief mee om te gaan.

Sprinten, snuffelen en ravotten is leuk, maar er moeten ook regels zijn.

Laat de hond daarom in rust wennen aan verschillende prikkels. Zo zal hij de informatie beter kunnen verwerken en heb je meer controle over de situatie.

Loslopen en alleen thuis blijven, zijn twee dingen waar de Siberische Husky doorgaans niet in uitblinkt. Hij is sterk geneigd zelf op pad te gaan, maar vindt het thuis toch erg vervelend om zonder het baasje te moeten zijn.

Daarin is juist de baas erg belangrijk voor deze hond. Sommige Husky’s kunnen zelfs van streek raken als je maar 10 minuten weg bent, terwijl er vijf andere honden om hem heen zitten.

Steek hier dus veel tijd in en geef ze de ruimte om hier zo goed mogelijk aan te wennen. Het moge duidelijk zijn: deze actieve hond is doorgaans alleen geschikt voor sportieve mensen. Wandelen, fietsen, joggen, de bergen in, ravotten in de sneeuw of op het strand.

Kun je de Siberische Husky op fysiek en mentaal gebied bieden wat hij nodig heeft? Dan heb je een rustige, stabiele, onvoorwaardelijke vriend voor het leven!

Op you tube bij dierenasiel Roosendaal, kunt u leuke filmpjes zien van Boy.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen