Fotoverslag Dodenherdenking Roosendaal 2019

Op zaterdagavond 4 mei werd vanaf 19:50 uur de dodenherdenking bij het bevrijdingsmonument aan de Parklaan in Roosendaal herdacht. Deze herdenking start met een toespraak van burgemeester Jacques Niederer, hij sprak over het verzet het hoe en het waarom en wat die mensen dreef.

Een gedicht door Daniek de Haan werd hier op volgend voorgedragen. Daarna volgde een toespraak van luitenant-kolonel Sven de Bruijn van het Korps Commandotroepen.

Na de toespraken wordt het Taptoesignaal gespeeld en om klokslag 20.00 uur werden twee minuten stilte in acht genomen. Hierna worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen door mannenkoor ‘Concordia’ en aanwezigen. Daarna las stadsdichter Eric van Deelen een gedicht voor die ging over haat en gevoelens maar vooral om vergeving. Dit waren mooie woorden.

Burgemeester Niederer legde namens het gemeentebestuur en de inwoners van de gemeente Roosendaal een krans bij het monument. Daarna krijgen de familieleden van de oorlogsslachtoffers en oud-verzetsstrijders gelegenheid een krans of bloemen bij het monument te leggen. Vervolgens kregen vertegenwoordiger van de Oranjestichting Roosendaal namens de Engelse bevrijders, het korps Commandotroepen, de leerlingen van de openbare basisschool “De Singel” (deze school heeft het monument geadopteerd), de verenigingen oud-militairen, de brandweer en politie en alle aanwezigen die daar prijs op stelden de gelegenheid om bloemen of een krans bij het monument te leggen. Met het bieden van de mogelijkheid om langs het monument te defileren wordt de herdenkingsplechtigheid besloten.

Verslag en Fotoserie hierboven door Ad Verbiest

Reacties

Cookieinstellingen