Cafetaria de Schaopskooi bestaat 40 jaar

Foto: Danny van den Aarsen

In 1979 namen Piet en Bep Schapendonk de friettent over van Vincent van Oosterhout. Dat was de geboorte van Cafetaria de Schaopskooi. Deze week bestaat de aan de President Kennedylaan 40 jaar!

Er werd door het hele gezin hard gewerkt om iets moois op te bouwen en dat lukte aangezien er na 1 jaar een verbouwing plaatsvond. De friettent werd een cafetaria met vier tafels, een bar en natuurlijk het
afhaalgedeelte. Na een paar jaar dag en nacht gewerkt te hebben kreeg Piet een hartaanval. Hierdoor moest Lion (net terug van dienstplicht in Libanon en vakantie in Australië) vol aan de bak in de zaak.

In 1984 nam Lion samen met Rian de zaak over (zie foto hieronder). Cafetaria de Schaopskooi groeide inmiddels uit zijn jas, wat leidde tot een grootse verbouwing in 2002 zoals de meeste mensen hem nu kennen. Op 4 januari 2004 hebben ze de sleutel overgedragen aan René en Wilma Broeren (neef en  nicht). Wilma was al vanaf het begin werkneemster van de Schaopskooi en René ging een paar jaar later aan de slag.

Tot op heden zijn zij nog steeds de trotse eigenaren met een geweldig team achter zich, waarvan Gaby, Sylvia en Miranda al jaren in vaste dienst zijn. Door middel van grootse acties ( 1 oktober t/m 5 oktober ), willen zij hun dank uitspreken naar de klanten.

Cafetaria de Schaopskooi Cafetaria Roosendaal de Schaopskooi Roosendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen