Wil je ook iets betekenen voor anderen in Roosendaal?

Foto:

Aan de hand van dit bericht willen we u informeren over de avond en de voortgang van de adviesraad. De focus van 9 oktober was de toekomst en het nieuwe begin van de adviesraad.

Ad Vos, Henk van Tilburg, Huib de Ruijter en Ben Aanraad vormen nu de kern die helpt om de adviesraad verder te ontwikkelen. Ze zijn op zoek naar diversiteit in de adviesraad zodat het meer een afspiegeling is van de Roosendaalse samenleving.

Blij verrast door de vele aanmeldingen van vrijwilligers, inwoners, (belangen)organisaties die actief zijn in onze gemeente en wat willen betekenen voor de adviesraad. De adviesraad wilde weten wat hen drijft, wat ze doen en hoe dat uitpakt en hoe kan worden samengewerkt. Er zijn 18 pitches gehouden waarvan 3 spontaan, en daar is een rode draad uit te halen.

Samenwerken, signaleren, leesbaar, begrijpelijke taal, in contact zijn (ook met mensen met een beperking), het gesprek aangaan, van elkaar weten, overkoepelend aan de slag en jaaragenda zijn de sleutelwoorden die bij iedere pitch aan bod kwamen.

De wethouders sociaal domein Klaar Koenraad (coördinerend wethouder adviesraad), René van Ginderen en Inge Raaijmakers waren enthousiast over de avond. Opvallend was dat er ook een aantal organisaties hebben gepitcht die nog niet zo bekend zijn maar wel een belangrijke bijdrage kunnen gaan leveren aan het werk van de adviesraad. Belangrijk voor de wethouders is dat adviezen van de adviesraad ook echt gaan bijdragen. Beter beleid en betere uitvoering gaat onze inwoners helpen en hoe meer draagvlak in de stad hoe beter de positie van de adviesraad.  Beleid maken we samen.

Voor 18 november van 19.00 tot 21.00 uur staat er een vervolgbijeenkomst in Roosendaal gepland. Hier wordt door de adviesraad een update gegeven over welke stappen er zijn gezet. We willen iedereen betrokken houden bij het werk van de adviesraad. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst, dan kunt u zich aanmelden via een mail naar [email protected]. Daarna ontvangt u verdere informatie over de locatie en het programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden