Aftrap project ‘Naar de top’ bij SDW

Foto: SDW

Op 11 december vond bij SDW de officiële aftrap plaats van het project ‘Naar de top’. Het project omvat trainingen voor mensen met een verstandelijke beperking over persoonlijke groei en talentontwikkeling. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand in West-Brabant.

Harry van Eekelen, sectormanager bij SDW, licht het project toe: “In de trainingen ‘Naar de top’ ontdekken de deelnemers waar ze goed in zijn. Ze leren om goed voor zichzelf te zorgen en sterk te worden. Precies wat we bij SDW belangrijk vinden. We krijgen steeds meer cliënten die voor zichzelf op kunnen komen en ontdekken waar ze goed in zijn.”

Het project ‘Samen naar de top’ is een initiatief van LFB. LFB is een landelijke belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking. De trainingen worden mogelijk gemaakt door het programma Volwaardig Leven van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). Daarom was vanuit VWS programmamanager Carola van den Brink bij de aftrap aanwezig. LFB biedt het trainingstraject aan bij 10 zorgorganisaties, waaronder SDW.

Kennis maken

Bij de aftrap waren coaches en ervaringsdeskundigen van LFB aanwezig die de eerste training ‘SAMEN naar de top’ gaan geven. De tien cliënten en vier medewerkers van SDW die de eerste training gaan volgen, maakten kennis met hen. In de training ‘SAMEN naar de top’ leren de deelnemers hoe zij hun ervaringskennis kunnen gebruiken om anderen te kunnen versterken. De training start op 8 januari 2020.

“Het is leuk om jezelf te ontwikkelen tijdens je werk”, zegt ervaringsdeskundige Ellis van LFB. “Ook is het leuk om mensen te leren kennen en te ontdekken wat zij in huis hebben.” Ervaringsdeskundige Lindsey van LFB vult nog aan: “Ik durf nu voor een groep te staan. Soms wel een beetje met spanning, maar vaak ook niet.”

Sterk, Stevig en Stoer

Als de deelnemers de training ‘Samen Naar de Top’ met succes hebben doorlopen, gaan zij een belangrijke rol spelen bij de andere drie trainingen van Naar de Top: STERK, STEVIG en STOER. Alle vier de trainingen richten zich op persoonlijke groei en talentontwikkeling, maar verschillen in vorm. De komende twee jaar kunnen 100 cliënten van SDW een training volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen