Wijzigingen in nieuwe dienstregeling Arriva

Foto: Pexels

Met ingang van vandaag is de nieuwe dienstregeling van kracht. Onderstaand geven wij een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling.

Wijzigingen per 15 december 2019 voor reizigers

Stadsdienst Roosendaal

Lijn 1, 2, 3 en 12

Lijn 12 van/naar Kalsdonk vervalt en ook lijn 2 rijdt niet meer via de wijk Kalsdonk. De halten Kalsdonksestraat en Philipslaan vervallen. De halte Prof. Aalbersestraat is het alternatief.

Stadsdienst Bergen op Zoom en streeknet Brabantse Wal

In de regio Bergen op Zoom wordt een nieuw lijnennet geïntroduceerd. Van de huidige stadsdienst blijft alleen lijn 25 rijden en de streeklijnen gaan in de stad en op de Brabantse Wal andere routes rijden. In Bergen op Zoom worden diverse nieuwe mobiliteitsdiensten geïntroduceerd zoals Bravoflex Bergen op Zoom en Bravofiets.

Streeknet Brabantse Wal

Lijn 104 Bergen op Zoom – Aviolandalaan – Hoogerheide – Huijbergen – Wouw – Roosendaal

De route blijft tussen Aviolandalaan, Hoogerheide en Roosendaal ongewijzigd. Tussen Bergen op Zoom en Aviolandalaan rijdt lijn 104 via het Bravis Ziekenhuis. Nieuwe halten zijn Jacob Obrechtlaan, Rooseveltlaan, Churchilllaan, Pasteurlaan, Bravis Ziekenhuis en Mathijsenstraat. De halten Olympialaan, Stalenbrugstraat, Prinses Beatrixlaan, Antwerpsestraat en Van Dedemstraat vervallen, maar blijven wel bereikbaar met de lijnen 105, 106 en 110.

De halte Roosendaal, Rosada/De Stok heeft als nieuwe naam Designer Outlet.

Lijn 104 rijdt alleen nog in de spits tussen Hoogerheide en Bergen op Zoom. Buiten de spits en tijdens de vakantieperioden wordt het traject Aviolandalaan – Roosendaal gereden. Reizigers van/naar Bergen op Zoom kunnen in Hoogerheide op de lijnen 105 of 106 overstappen.

In de ochtendspits rijdt een extra rit van Hoogerheide naar Roosendaal met aansluiting op de treinen richting Breda en Dordrecht.

In Wouw sluit lijn 104 in beide richtingen op buurtbus 213 van/naar Steenbergen aan.

Lijn 111 Bergen op Zoom – Steenbergen – Dinteloord – Oud Gastel – Roosendaal

Lijn 111 krijgt een nieuwe route en rijdt voortaan dezelfde route als lijn 112 tot de halte Van Houtenstraat. Daarna rijdt lijn 111 over de Marconilaan en gaat vervolgens via de A4 naar Steenbergen. Lijn 111 krijgt twee nieuwe haltes: bij het industrieterrein De Lage Meren (halte Drebbelstraat) en bij de Ravelstraat aan de oostkant van de wijk Meilust (halte Ravelstraat). Lijn 111 rijdt in Steenbergen niet meer naar het Busstation, alternatief is de halte Ravelijnstraat. De buurtbussen 213 en 214 blijven wel via het Busstation rijden (Nieuwe haltenaam: Burg. van Loonstraat).

Op het gezamenlijk traject van de lijnen 111 en 112 in Bergen op Zoom Oost en van/naar Bravis Ziekenhuis wordt op werkdagen overdag een halfuurdienst gereden. In de spitsuren buiten de vakantieperioden rijdt ook lijn 104 van/naar het Bravis Ziekenhuis.

In Bergen op Zoom biedt lijn 111 in beide richtingen ruime treinaansluitingen, in Oud Gastel en Roosendaal blijven in beide richtingen de kortere aansluitingen in stand.

Lijn 111 rijdt niet meer via Halsteren en Lepelstraat. De lijnen 110 en 310 op de centrale as van Halsteren zijn het alternatief.

Lijn 112 Bergen op Zoom – Heerle – Wouw – Roosendaal

Naamswijziging halte Rosada/De Stok wordt halte Designer Outlet. Zowel in Bergen op Zoom als in Roosendaal biedt lijn 112 in beide richtingen ruime treinaansluitingen.

Lijn 220 Roosendaal – Schijf – Achtmaal – Wernhout – Zundert – Klein Zundert

De eerste rit van Schijf naar Klein-Zundert vertrekt buiten de vakantieperioden zeven minuten eerder. Van Klein-Zundert naar Roosendaal vertrekt de eerste rit buiten de vakantieperioden vijf minuten eerder.

Lijn 312 Breda – Etten-Leur – Roosendaal

In de gemeente Rucphen wordt de route in de kernen St. Willebrord en Sprundel gestrekt. De nieuwe route loopt via de Vosdonkseweg, Kozijnenhoek en Industriestraat. Tussen de dorpen St. Willebrord en Sprundel komt een nieuwe centrale halte Noorderstraat. Nabij het Gemeentehuis en Sportpark komt een nieuwe halte Sporthei. De reistijd tussen alle kernen en Etten-Leur/Breda wordt met vijf minuten versneld.

De volgende halten vervallen in St. Willebrord: Poppestraat, Past. Bast. Singel en Vinkenstraat. In Sprundel zijn dat de halten Rucphensebaan en Expeditieweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen