Deze Heidewachtel is een vrolijke viervoeter en luistert goed

Sam is een Heidewachtel, een gecastreerde reu van 4-2-2014. Omdat zijn baasje kampt met zijn gezondheid, wordt het steeds moeilijker om Sam de nodige aandacht te geven en is met pijn in het hart besloten om een ander baasje voor hem te zoeken.

Sam is een vriendelijke, lieve en erg vrolijke hond, hij zit vol energie en raakt deze met de nodige beweging graag kwijt. Hij vindt het heerlijk om met stokken en ballen te spelen en apporteert ook goed. Wanneer hij uitgespeeld is, komt hij graag lekker bij je voor de nodige aandacht. Deze enthousiaste lieverd is naar iedereen even vriendelijk, maar is voor kindjes wellicht wat te druk, al is hij wel voorzichtig. Wanneer Sam overdag een paar uurtjes alleen thuis moest blijven, ging hij in een bench. ’s Nachts sliep hij zonder bench in de gang. Deze vrolijke viervoeter heeft geen ervaring met katten, maar kan het goed vinden met andere honden. Sam is zindelijk, luistert goed en is ook waaks.

Sam is onlangs een maand herplaatst geweest en toen is duidelijk geworden, dat hij absoluut niet graag alleen is. Het is zelfs beter te omschrijven als verlatingsangst. Sam hecht zich heel snel aan zijn baasje en wanneer men nog maar een jas of schoenen aantrekt, wordt hij erg onrustig en zenuwachtig. Een eenvoudige bench, weet hij uit te komen en ook deuren kan hij open krijgen. Sam sloopt overigens niet, hij is alleen erg onrustig en blaft en piept vrijwel continu. Omdat hij het zo goed kan vinden met andere honden, mits niet te dominant, denken wij dat hij bij een andere hond een stuk rustiger zal zijn. Met katten in dezelfde kamer kan hij niet goed overweg. Katten op straat of elders in huis, accepteert hij prima. Sam luistert heel goed en is nog erg leergierig. Met de nodige training zal dan ook nog wel gewerkt kunnen worden aan zijn onzekerheden.

Bent u nog op zoek bent naar een maatje voor uw hond en vindt u het leuk om actief met ze bezig te zijn en houdt u van lange wandelingen? Kom dan snel eens langs om kennis te maken met lieve Sam!

Meer informatie
De openingstijden van het asiel zijn van maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Op zon- en feestdagen gesloten. Tijdens openingstijden bent u van harte welkom wanneer u zoekende bent naar een leuke nieuwe huisgenoot.
Telefonisch zijn we bereikbaar vanaf 8.30 uur.

Weggelopen huisdieren zijn UITSLUITEND terug te halen op onze openingstijden tegen de geldende vergoedingen. Voor alle dieren die vanuit ons asiel herplaatst worden geldt een proeftijd van 2 maanden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden