Kruising Engelse x Amerikaanse Staffordshire zoekt baasje

https://www.youtube.com/watch?v=iDuEa3v_u44

Daiko is een kruising Engelse x Amerikaanse Staffordshire (schofthoogte +/- 53 cm), een gecastreerde reu van 6-10-2014. Door omstandigheden is zijn baasje de laatste tijd veel en lang van huis en dit is uiteraard niet wat Daiko verdient.

Na een aantal uren gaat hij dan ook zitten piepen en dit weer tot frustratie van de buren. Met heel veel pijn en verdriet heeft zijn baasje dan ook besloten afstand van hem te doen en te zoeken naar een ander warm thuis. Daiko is een zeer sociale, erg lieve en super enthousiaste hond… voor mensen. Hij kan ABSOLUUT NIET OVERWEG MET ANDERE HONDEN. Hij valt uit naar ze als ze te dichtbij komen of onverwacht voor hem staan. Op straat is het dan ook zeer aan te raden om voldoende afstand te houden tot andere honden of wellicht even over te steken en altijd alert te zijn. Volgens een gedragstherapeut komt dit uit onzekerheid en zijn baasje heeft ook aangegeven zelf niet sterk genoeg in de schoenen te staan, waardoor de onzekerheid wellicht versterkt wordt. Daiko luistert goed, hij heeft een aantal cursussen gevolgd en kent veel commando’s. Hij vindt het leuk om te spelen en apporteert ook graag. Hij is zindelijk en wanneer hij alleen moest blijven, was dit in een bench. Ook ’s nachts. Verder gaat hij graag mee in de auto en hij is ook goed waaks. Daiko is geen omgang met kinderen gewend. Gezien zijn enthousiasme en het soms daarbij behorende ‘lompe’ gedrag, maar ook het versterken in energie, is het niet aan te raden hem bij kleine kindjes te plaatsen.

Kortom, Daiko is een hele leuke hond, maar niet voor beginners. Staat u stevig in uw schoenen en kunt u prima door zijn ‘mankement’ heen kijken en hem wellicht wat sturen in zijn onzekerheid? Maar vooral, heeft u hier ook genoeg tijd en ruimte voor? Kom dan snel eens langs om deze lieve viervoeter te ontmoeten. Daiko kijkt erg uit naar uw komst en wij weten zeker dat u er een beste maatje bij krijgt!

Meer informatie
De openingstijden van het asiel zijn van maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Op zon- en feestdagen gesloten. Tijdens openingstijden bent u van harte welkom wanneer u zoekende bent naar een leuke nieuwe huisgenoot.
Telefonisch zijn we bereikbaar vanaf 8.30 uur.

Weggelopen huisdieren zijn UITSLUITEND terug te halen op onze openingstijden tegen de geldende vergoedingen. Voor alle dieren die vanuit ons asiel herplaatst worden geldt een proeftijd van 2 maanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen