Gezamenlijk aanpak Coronavirus in Brabant: ‘beperk een week lang je sociale contacten’

Foto: Pixabay

Theo Weterings (burgemeester van Tilburg) roept alle Brabanders op de komende zeven dagen sociale contacten te beperken en geen nieuwe sociale contacten aan te gaan. De oproep geldt vooralsnog tot en met komende maandag.

Dit gebeurde op een gezamenlijke persconferentie dinsdagmiddag van de drie veiligheidsregio’s in Noord-Brabant.De burgemeesters van Tilburg, Den Bosch en Eindhoven (als voorzitters van de veiligheidsregio’s) hebben een nieuw pakket van maatregelen aangekondigd voor de provincie Brabant. De heren spraken van een ‘duivels dilemma’: de worsteling tussen maatschappelijke continu├»teit en risicobeperking van besmetting.

“We hebben een dag achter de rug met duivelse dilemma’s, maar we zijn tot een eenduidige maatregelen gekomen voor Brabant”, zo sprak de burgemeester van Den Bosch. Alle grote evenementen die deze week op de agenda stonden worden afgelast waaronder voetbalwedstrijden, concerten en beurzen.

Burgemeester Wetering: “We gaan een oproep doen aan scholen om klassen niet naar huis te sturen, maar voor opvang te zorgen, desnoods door vrijwilligers. Opvang bij opa en oma is misschien nu niet verstandig als je weet dat oma toch al ziekelijk is. Wij gaan met het onderwijs praten, om de opvangfunctie nu even verstandiger te maken dan het geven van onderwijs.”

Meer over corona in Brabant

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden