Scholen 3 weken op slot | aandacht voor ouders met vitale beroepen en eindexamen kandidaten

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Tijdens een persconferentie zondagmiddag van de ministers Slob en Bruins is bekend gemaakt dat de scholen drie weken dicht gaan met uitzondering voor kinderen van ouders met vitale beroepen waaronder in de zorg en bij de hulpdiensten..

“Veel onderwijspersoneel is ziek. Daardoor lukt het niet goed om het open houden van de scholen goed te organiseren en daarmee zijn er ook veiligheidsrisico’s”, zei minister Slob van Onderwijs. Prioriteit wordt gegeven aan eindexamen kandidaten. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Ook de horeca en de sportclubs moeten de deuren sluiten vanaf zondagavond 18:00. Onbekend wat het betekent voor afhaalrestaurants. Nederland gaat niet op slot, zo laat minister Slob weten. Minister Bruins stelt dat nog niet de uiterste maatregelen genomen zijn zoals de grenzen sluiten. Alle eerder gemaakte maatregelen worden tot 6 april verlengd.

Minister Bruins herhaalt de oproep om niet te hamsteren. Supermarkten en winkels blijven open, waarbij het advies gegeven wordt om 1.5 meter gepaste afstand van elkaar te bewaren.

Premier Mark Rutte houdt maandagavond een toespraak op televisie over het coronavirus in Nederland, en aanvullende maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. De toespraak wordt om 19.00 uitgezonden door de NOS en RTL.

Meer over het coronavirus in Roosendaal

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden