63 nieuwe coronadoden | bekijk de cijfers in West-Brabant

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

63 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19, zo meldt het RIVM. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. Het aantal besmette personen in Roosendaal is 18, in Alphen-Chaam 15, Breda 167, Drimmelen 17, Etten-Leur 24, Geertruidenberg 10,  Halderberge 8,  Oosterhout 23 en en Rucphen 8. Tilburg telt met 211 het hoogste aantal besmette personen van Nederland.

De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden