De dames met een kortpittig kapsel (column)

Foto: Pexels / Nick Demou

Maandagavond maakte het kabinet bekend dat de maatregelen rondom de corona-crisis aangescherpt worden.

We hebben allemaal kunnen horen dat we dringend verzocht worden binnen te blijven, niet samen te komen en vooral 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ook de massagesalons, nagelstudio’s en kapsalons moeten sluiten omdat ze onmogelijk de 1,5 meter afstand kunnen hanteren. Dit zijn de zogenoemde contact-beroepen waarbij er fysiek contact is met de klant.

Geen idee waarom maar ik moest gelijk denken aan alle dames met een kortpittig kapsel die nu voorlopig het haar niet meer in fatsoenlijk model kunnen laten knippen, kleuren en stylen. Veel dames zitten de komende weken dus met de handen in het haar. Terwijl mijn vriend heel makkelijk de tondeuze door zijn haar haalt om zijn ‘kapsel’ bij te werken, ben ik in gedachten bij alle dames met korte coupes.

Zelf ondervind ik geen last van de sluiting van de kapsalons. Mijn haar is lang en los van het feit dat het recentelijk nog netjes in leuk model is geknipt, is mijn kapsel puur natuur. Geen verf of kleurspoeling of permanent. Van de kapster krijg ik regelmatig een compliment over mijn volle bos zomer-blond haar met natuurlijke low-lights, bijzonder want de kapster en ik doen daar niks speciaal voor. In dat opzicht ben ik een bofkont.

De komende weken zitten de kappers en kapsters dus zonder werk. Alles voor het grotere doel, het algemeen belang, onze volksgezondheid. Geluk bij een ongeluk voor de dames, nu we geadviseerd worden niet de straat op te gaan zal bijna niemand het uitgegroeide kapsel zien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden