Zaterdag RIVM update: 164 coronadoden | video vervoer coronapatiënt

Vandaag zijn er 336 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 164 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 6.622 (+336), het totaal aantal gemelde overleden patiënten bedraagt 1.651 (+164) en het  totaal aantal positief geteste patiënten: bedraagt 16.627 (+904), zo meldt het RIVM.

Gisteren waren 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen en 148 personen als overleden gemeld. Eergisteren waren dat respectievelijk 625 patiënten in ziekenhuis en 166 overledenen.

Het aantal besmettingen neemt in Brabant verder af. In de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zijn nu meer besmettingen dan in onze provincie. Het aantal opnames van corona patiënten in Brabantse ziekenhuizen is wel licht gestegen het afgelopen etmaal. De piek van corona patiënten op de Brabantse IC’s wordt begin komende week verwacht.

Corona patiënten vanuit Brabant vervoeren

Coronapatiënten die van het ene ziekenhuis naar het andere worden vervoerd, we lezen en horen erover maar hoe gaat nou zoiets? Bij een dergelijk transport komt veel kijken en politievlogger Jan-Willem kreeg toestemming om dat te filmen. Bekijk de video hierboven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden