Zeven woeste en bange losgebroken stieren in woonwijk Langdonk [Fotoserie]

Het totaal aantal losgebroken stieren was zeven. Drie daarvan belandde in Schijf op een andere boerderij. Twee hadden hun intrek genomen op het Landgoed Nederheide en de andere twee stieren deden de Jurriaandonk en de Odiliadonk aan.

De dieren waren ontsnapt tijdens het uitlaten. Er was een stier die erg schrok ergens van en nam de andere zes mee dwars door een omheining van 50.000 volt aldus de boer. Volgens omstanders zouden er wel 15 de benen hebben genomen maar uit betrouwbare bron waren het er 7. Je kijkt er wel van op als je een wandelde bange stier je oprit aan de Jurriaandonk ziet lopen als of hij wou aanbellen.

Omwonenden dreven de stier tussen de twee blokken patio-woningen en blokkeerden de in en uitgang door middel van auto’s te plaatsen. De stier op de Jurriaandonk schopte regelmatig met de achterpoten ten einde je te waarschuwen kom niet te dicht bij. De politie werd gebeld die sommeerde de omwonenden afstand te houden. Er werd door de politie naar de eigenaar gezocht en deze werd gevonden met de mededeling zo snel mogelijk ter plaatse te komen. Maar de stier brak uit de versperring, wel deed de schutter nog een poging om te schieten hij raakte hem wel maar de verdovingspijl sprong terug en de stier nam de benen naar de kruiskerk verderop in de Donken daar is hij even gaan liggen maar nam alras met zoveel bekijks de benen. De stier in de Odiliadonk laag lekker voor de voordeur van een ban de bewoners aldaar in het tuintje. Voor de schutter een mooie kans om een verdovingspijl te schieten . Raak!!!! De stier ging na een kwartiertje suf onderuit en werd half verdoofd de klaarstaande trekker in geduwd. Hiermee was het althans voor de stier en het Donkgebeuren over. De andere koe is weer verder gerend dus voor de politie de schutter en de boer was het nog niet gedaan.

Beeldverslag door Ad Verbiest | Bekijk de fotoserie bovenaan dit artikel.

Reacties

Cookieinstellingen