Oproep: stuur jouw positieve Roosendaalse nieuws in

Foto: Nieuws.nl

Sinds een paar weken schrijf ik af en toe een artikel voor Roosendaal.Nieuws. Erg leuk om te doen. Schrijven is sowieso al een van mijn favoriete hobby’s. Met enige regelmaat schrijf ik dan ook een column.

Ik kan er een hoop emotie in kwijt. Soms kritisch en met een vleugje humor schrijf ik over allerlei onderwerpen, gebeurtenissen en (eigen) belevingen.

Hoe leuk het is om te schrijven, nog leuker is het dat mensen het geschreven werk lezen. Ik wil de lezer dan ook vermaken met mijn tekst of een boodschap meegeven. Lezen werkt ontspannend en daar is niks mis mee. Mocht je geen tijd hebben voor een boek, lees dan een kort artikel of een column.

Het liefst schrijf ik positieve berichten en verhalen waar je vrolijk van wordt. Goed nieuws. Wat mij van kinds af aan al opviel was dat het nieuws vaak een negatieve lading heeft. Het begint al met een oorlog, een crisis of een ongeluk met dodelijke afloop. Belangrijk om te melden, maar niet echt opbeurend nieuws.

Toen kwam ineens een oud bekend liedje uit mijn geheugen in mijn hoofd tevoorschijn. ‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ Ik denk dat u het nummer wel kent. Het werd ooit gezongen in Kinderen voor Kinderen. Nu, ik zelf af en toe een artikel mag schrijven, merk ik dat ik vooral de positieve berichten mag brengen. Leuk nieuws. Hoe tof is dat?! Er is al genoeg rottigheid in de wereld. Dagelijks wordt er ook al melding gemaakt over het corona-virus, de bestrijding ervan, de maatregelen van het kabinet, de besmettingen en ziekenhuisopnames. Je hoort iets minder over ander naar nieuws, maar het is er nog wel.

Hoe leuk het is om positief nieuws te mogen schrijven, nog leuker is het om deze positieve berichten te verspreiden via Roosendaal.Nieuws. En, dat u het dan mag lezen en er hopelijk vrolijk van wordt. Dan is mijn schrijfdoel wel bereikt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen