Heeft u nog plek voor deze lieverd?

https://youtu.be/1H7liK4aS6A

De katten Lisa en Apollo hebben samen een nieuw baasje gevonden! Nu is Dierenasiel Arduin op zoek naar een huisje voor Yuma.

Yuma is een kruising en een on-gesteriliseerd teefje van 21-10-2014. Om gezondheidsredenen kan haar baasje niet meer voor haar zorgen. Deze lieve hond is ietwat onzeker en heeft even de tijd nodig om te wennen aan haar nieuwe omgeving. Met andere honden kan Yuma niet overweg, maar voor mensen is ze super lief. Het is een ideale hond voor mensen met een grote tuin of in het buitengebied waar weinig andere honden zijn.

Yuma is lief, vrolijk en is heel graag bij je. Ze speelt graag met je en het liefst komt ze daarna bij je op de bank of zelfs in bed. Ze is zindelijk, waaks en eventjes alleen thuis zijn is ook geen probleem. Ze ging dan wel in een bench. In huis waren geen kinderen, maar wanneer er kinderen op visite kwamen ging ze er goed en vertrouwd mee om.

Katten vormen niet zo’n goede match en veruit de meeste honden ook niet. Reuen liggen haar in het algemeen wel een stuk beter dan teefjes, maar in een ‘split second’ ziet ze het verschil niet. Aan de riem op straat is het dan ook continu alert zijn. Wanneer een andere hond te dichtbij komt, duikt Yuma er op en is ze niet te houden. Het moeilijke is, dat Yuma geen signalen geeft en van vrolijk kwispelen ineens naar uithalen gaat. Het advies is dan ook om altijd met een muilkorf de straat op te gaan en met een grote bocht om andere honden heen te lopen of wellicht even de straat over te steken.

Yuma is het liefst dicht bij haar baasje en ze gaat dan ook graag mee in de auto naar bijvoorbeeld het bos. Lekker even de energie er uit lopen. Van onweer is ze bang, wat voor onverwachte knallen niet anders zal zijn en loslopen valt dan ook niet aan te raden. Aan de riem loopt Yuma keurig mee, ze luistert redelijk en kent ook enkele commando’s.

Wanneer u op zoek bent naar een trouwe viervoeter is Yuma een geschikte kandidaat.

Reacties

Cookieinstellingen