Volop activiteiten deze zomer

Foto: Pixabay

Het Roosendaalse Zomerprogramma is bedoeld voor iedereen, voor jong en oud, van kwetsbaar tot vitaal en van stad tot dorp.

Veel mensen zullen niet op vakantie gaan deze zomer vanwege de gevolgen van Corona. Daarnaast bestaat er na de versoepeling van de corona-maatregelen de behoefte om elkaar weer te ontmoeten. Dat kan! In de gemeente Roosendaal is er de komende zes weken iedere dag wel iets te doen om elkaar te ontmoeten en om verveling tegen te gaan. Voor alle leeftijden en op vele plekken in de stad en de omliggende dorpen. Het gaat daarbij niet om grote evenementen maar om kleinschalige activiteiten. Uiteraard gebeurt alles volgens de RIVM richtlijnen.

De WijZijn Traversegroep heeft op verzoek van de gemeente Roosendaal alle zomeractiviteiten op een rijtje gezet. Daarnaast heeft WijZijn het bestaande aanbod uitgebreid met leuke sportieve en gezellige activiteiten. Zo wordt acht keer de BuurTent ingezet op acht verschillende plekken, dichtbij in de wijk. Daarmee kun je elkaar bij wijze van spreken op de hoek van de straat ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Maar ook de Stamtafels gaan deze zomer drie keer per week door. De buurthuizen, Fameus en CultuurCompaan organiseren activiteiten en in het Tongerlohuys is een extra expositie. Voor de sportievelingen heeft Sport Service Noord Brabant leuke dingen gepland.

Geen stille zomer

In vorige zomers vielen altijd alle activiteiten in de stad en dorpen stil. Dit jaar is er voor het eerst een volledige zomerprogramma. “Het is in heel korte tijd een zwaan-kleef-aan gebeuren geworden”, zegt Lianne Ribbens van de Wijzijn Traversgroep. “Aan de uitvoering van ons zomerprogramma werken o.a. mee: het bewonersplatvorm, de buurt- en wijkhuizen, Sport Service Noord Brabant, de Stamtafels, Fameus, Cultuurcompaan, Alwel, Aleco, buurtpreventie, de gemeente Roosendaal en veel vrijwilligers.”

Wethouder Klaar Koenraad benadrukt aanvullend: ‘Ik begrijp dat vooral ouderen in deze corona-tijd wat huiverig zijn om er op uit te gaan. Weet dat de corona-maatregelen goed worden nageleefd. Laat dat geen belemmering zijn. Want straks komen de wintermaanden er ook weer aan. Door nu al aan te sluiten voorkom je straks vereenzaming.”

  • Het complete programma vanaf donderdag 16 juli is onder de naam Zomerprogramma 2020 te vinden op de website en wordt ook wekelijks gepubliceerd in de rubriek Stadserf van de Roosendaalse Bode. Ook BN de Stem besteedt aandacht aan de diverse activiteiten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen