Twee lieve jonge (bange) katjes Billie en Bowie zoeken nieuw thuis

https://www.youtube.com/watch?v=Mn4stM_p2qo

Billie (cypers-wit) en Bowie (zwart-wit) zijn twee katertjes, geboren in mei 2020. Beide kittens liepen op een manege rond en konden daar helaas niet blijven wonen. Ze zijn duidelijk geen contact met mensen gewend en vinden alles nog reuze spannend.

Onverwachte bewegingen, meerdere personen tegelijk, aan alles moeten ze wennen. Ze trekken zich dan ook makkelijk terug op een voor hun ‘veilig’ plekje, onderin de krabpaal. Bowie is de nieuwsgierigste van de twee en is al een stukje vrijer in zijn doen en laten dan Billie. Wanneer hij op zijn gemak is, kun je Bowie ook al steeds meer een beetje voorzichtig aaien. En stiekem vindt deze knapperd dat eigenlijk wel fijn.

Billie en Bowie zijn erg aan elkaar gehecht en zoeken dan ook constant elkaars gezelschap op.

Angsthaasjes worden helaas vaak overgeslagen terwijl ze extreem sociaal en dol op soortgenootjes zijn. Billie en Bowie vinden het heerlijk om lekker samen te dollen en te ravotten. En doen niets liever dan samen knuffelen, smoezen en slapen. Wie daarvan net zoveel kan genieten als wij, heeft al één belangrijke reden te pakken om misschien juist eens te kiezen voor zo’n schuwer katje.

Beide kittens zijn niet gewend om in een gezin te wonen en zijn dan ook vaak buiten te vinden, vooral Billie heeft veel moeite om binnen opgesloten te zitten. Billie en Bowie zijn echte vrijbuiters en dan ook geschikt om in een loods, boerderij, manege of iets dergelijks te wonen. Wij laten Billie en Bowie zelf hun tempo bepalen en zien ze af en toe al wel eens op een meer open plek. Uit zichzelf zullen ze voorlopig echt niet naar je toekomen, dit zal moeten groeien met heel veel geduld, liefde, veel lekkernij en vooral een rustige aanpak.

Elke dag dezelfde gezichten en stemmen, zal ze uiteindelijk een stukje vertrouwen geven en stapje voor stapje zal dit zich gaan ontwikkelen. We praten hier wel eerder over maanden, dan over weken.

Wij begrijpen dat dit een hoop mensen afschrikt en dat is niet erg, want dit moet je met volle overtuiging willen en aanpakken. Maar wij zijn erg hoopvol, dat we iemand hebben kunnen overtuigen om deze ‘uitdaging’ aan te gaan. Iemand die deze twee angsthaasjes een eerlijke kans gaat geven en gaat helpen om uit te groeien tot aanhankelijke en zelfverzekerde kroelkontjes. Wij kunnen alvast verklappen dat dit heel veel voldoening gaat geven…

Heeft u een grote buitenren, loods of boerderij en bent u nog op zoek naar twee toekomstige muizenjagers? Denk dan zeker eens aan Billie en Bowie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen