Winkelcentrum Tolberg wordt ‘aantrekkelijk wijkwinkelcentrum’

Foto: Gemeente Roosendaal

Wethouder Cees Lok heeft maandag plannen bekend gemaakt voor de herontwikkeling van winkelcentrum Tolberg. Deze plannen moeten uiteindelijk leiden tot een aantrekkelijk overdekt wijkwinkelcentrum. Eind maart of begin april volgend jaar gaat waarschijnlijk de eerste spade in de grond.

Plannen
Het plan voor de herontwikkeling van winkelcentrum Tolberg is tot stand gekomen in samenspraak met de winkeliers, de gemeente en het wijkcentrum, samen met bouwpartners als WP Retail Invest (WPRI), Bouwgroep Moonen en VIM. “We willen het winkelcentrum meer herkenbaarheid, uitstraling en identiteit geven”, legt Roderik Lüschen van WPRI uit. “We voorzien hierin onder meer door op het plein naast Albert Heijn een markant nieuwgebouw toe te voegen. Dit vergroot de zichtbaarheid vanaf de Willen Dreesweg en geeft de entree een fraaie markering.”

Binnenplein
Wethouder Lok is tevreden over de plannen en spreekt van een ‘geslaagd project’: “Ik ben heel blij dat we ondanks deze moeilijke coronatijd dit plan, dat
is uitgewerkt in samenspraak met de winkeliers en met wijkcentrum De Bergspil, kunnen aankondigen.” Er wordt dan ook veel aangepakt. Zo worden de passages aan de binnenkant voorzien van nieuwe vloeren, komen er afsluitbare entrees en laat een nieuwe overkapping in de toekomst meer licht door. Eén van de grootste vernieuwingen: een sfeervol binnenplein met terrasjes.

Werkzaamheden
Het winkelcentrum moet tijdens de werkzaamheden open blijven, waardoor het hele plan in fases wordt uitgevoerd. Als alles volgens de planning verloopt wordt vanaf februari 2021 de grond bij de Albert Heijn bouwrijp gemaakt. In april van dat jaar begint waarschijnlijk de bouw van nieuwbouw met winkels op de begane grond en een gymzaal op de eerste verdieping.

Pas als dit gebouw is opgeleverd – volgens planning aan het begin van 2022 – kan de oude gymzaal plaats maken voor nieuwe winkelruimte. Ondertussen worden passages gerenoveerd, nieuwe entrees aangebracht en komt er meer parkeerruimte. De opening moet net voor de zomer van 2022 plaatsvinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden