Vrolijk en lief katje Lucky met een sterk eigen willetje

https://youtu.be/TSXBjvkKtVk

Lucky is een gecastreerde kater, vermoedelijk geboren in mei 2020. Hij is enkele maanden geleden als vondeling bij de opvang binnen gebracht en vrij snel daarna geadopteerd. Helaas nu dus terug gekomen, omdat Lucky een nogal sterke eigen wil heeft. Hij is een erg vrolijk en lief katje, maar ook een echte aandachtstrekker en hij kan van tijd tot tijd de boel ook lekker op stelten zetten. Hij speelt met alles wat voorhanden is en weet overal beweging in te krijgen.

We kunnen hem ook wel omschrijven als stoer, Lucky is nergens bang van en gaat graag op onderzoek uit. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling en is veel in je buurt te vinden. Hoe meer aandacht, hoe liever hij het heeft. Maar Lucky kan ook gewoon erg genieten van zijn rust en ligt dan vaak wat hoger, in bijvoorbeeld de krabpaal, zodat hij toch alles en iedereen stiekem in de gaten kan houden.

Tot nu toe niet zo heel opmerkelijk, maar helaas heeft hij zich de afgelopen maanden ook regelmatig van een slechte kant laten zien. Zo plaste hij op de bank, ging hij er vandoor met het eten van de overige huisdieren, maar was ook het avondeten van zijn baasje niet veilig. Lucky graait het gewoon van je bord en duldt op dat moment geen tegenspraak.

Hij heeft dan ook al regelmatig gebeten en hier en daar een flinke tik uitgedeeld. Als het op eten aankomt, kun je eigenlijk niets doen wanneer Lucky in de buurt is. Wat betreft het plassen, dit valt uiteraard niet goed te praten, maar geeft vaak aan dat er iets in huis is wat de kat niet aanstaat. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een geur, maar ook drukte of een bepaald persoon, waar de kat moeite mee heeft.

Lucky heeft de laatste maanden in een vrij druk huishouden gewoond en wellicht dat dat hem niet helemaal beviel, waardoor hij dit gedrag is gaan vertonen. Natuurlijk kunnen wij dit ook niet met zekerheid zeggen.

Bij ons is hij sinds zijn terugkomst in ieder geval hartstikke zindelijk. Hij ligt vaak rustig in een warm mandje en gaat zo nu en dan even buiten kijken, hiervoor kent hij ook het gebruik van een luikje.

Wij merken wel dat hij in spelen en aandacht een beetje kan doorslaan en dan soms wat bijterig wordt of je arm pakt. Uiteraard niet de bedoeling, maar in dit geval ‘onschuldig’. Dit maakt wel, dat wij hem liever niet bij kleine kindjes plaatsen.

Lucky kan overweg met zowel soortgenootjes als honden, maar wil vooral spelen en dat kan er ruw aan toe gaan. Het andere dier moet hier dus wel van gediend zijn en mee om kunnen gaan. Voor Lucky zijn we op zoek naar een baasje, dat met zijn ‘kuren’ om weet te gaan en hier niet van terugschrikt. Bij voorkeur is dit baasje veel thuis, zodat hij genoeg aandacht zal krijgen. Bent of kent u dit baasje? Kom dan snel eens kennis maken met deze grote deugniet!

Op Youtube, bij dierenopvang  Roosendaal, kunt u diverse leuke filmpjes zien van Lucky!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen