Cameratoezicht in en rondom de Rembrandtgalerij

Foto: redactie

Er komt tijdelijk cameratoezicht in en rondom de Rembrandtgalerij om tot een verbetering van de veiligheid en leefbaarheid te komen.

Burgemeester Han van Midden neemt dit besluit om bewoners en ondernemers hun gevoel van veiligheid terug te geven. Het is al langer bekend dat er in de omgeving van de Rembrandtgalerij hardnekkige overlast, criminaliteit en geweldsexcessen worden ervaren van personen, vaak in relatie tot het gebruik van alcohol. Daarmee is de Rembrandtgalerij een aandachtslocatie van de politie en gemeentelijke BOA’s, die dagelijks surveilleren en handhavend optreden.

Integrale aanpak

De gemeente Roosendaal werkt intensief samen met haar partners zoals de politie, jeugdhulpverleningsorganisatie Wegwijs, woningbouwcorporatie Alwel, maatschappelijk-werkorganisatie WijZijnTraverse Groep, Bewonersplatform Westrand, buurtpreventieteams etc. om tot een verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in het gebied en de wijk Westrand te komen. Zo kreeg de buitenruimte van de Rembrandtgalerij in 2017/2018 al een facelift op het gebied van bestrating en groenvoorzieningen. Verder werd in het gebied een verbod ingesteld om in de openbare ruimte alcohol te gebruiken.

Aanvullend cameratoezicht

Ondanks deze intensieve focus, gedurende langere tijd, staat het veiligheidsgevoel van bewoners en ondernemers onder druk. Vandaar dat er tijdelijk cameratoezicht wordt ingesteld. Deze periode duurt een jaar, waarbij de politie is belast met het toezicht op het gebruik van de camera’s. De camerabeelden worden maximaal 4 weken bewaard en worden teruggekeken als de situatie daarom vraagt.

Leefbaarheid en veiligheid

Burgemeester Han van Midden zegt in een reactie: “Ik luister goed naar de bewoners en ondernemers in en rondom de Rembrandtgalerij. In het belang van hun veiligheidsgevoel stel ik daarom cameratoezicht in. Mensen in deze wijk willen de rust terug in de straat. Dit is een tijdelijke maatregel. Vanzelfsprekend kijk ik samen met mijn collega, wethouder Inge Raaijmakers (Vitale wijken en dorpen) naar blijvende oplossingen voor de Rembrandtgalerij.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen