Nieuwe plek voor de Roosendaalse kerststal

Foto: Gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal is de gelukkige en trotse bezitter van een prachtige kerststal met levensgrote houten beelden. Deze kerststal heeft dit jaar een nieuwe plek gekregen: de paterstuin van de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Kade in Roosendaal.

Oorspronkelijk stond deze kerststal traditiegetrouw ieder jaar bij de Sint Jan op de Markt, in het centrum van de stad. De beelden vielen daar echter regelmatig ten prooi aan vandalen, waarbij diverse keren schade ontstond. Om die reden werd de kerststal verplaatst naar de kinderboerderij Minnebeek. Ook hier stond de kerststal niet veilig. De kerststal verdween daarom een jaar of drie geleden in de gemeentelijke opslag.

Vrijwilligers

Dit jaar kwamen de vrijwilligers van de Onze Lieve Vrouwe Kerk het idee om de kerststal in de paterstuin op te stellen. Een goed idee, dat direct omarmd werd door verantwoordelijk wethouder Inge Raaijmakers. Voordeel van deze plek is dat de paterstuin in avond- en nachturen is afgesloten voor publiek. De kerststal heeft sinds vorige week zaterdag een mooie plek gekregen, compleet met verlichting en een kerstboom.

Mooi initiatief

Wethouder Inge Raaijmakers zegt in een reactie: “Een mooi idee vanuit onze inwoners, dat we als gemeentebestuur uiteraard van harte ondersteunen. Zeker als vrijwilligers onze stad een beetje mooier en gezelliger maken in deze toch al lastige coronaperiode”.

De vrijwilligers van de kerk laten weten dat dit jaar voor het eerst de oude kerststal uit 1872 van de paters redemptoristen in volle glorie is te bezoeken in de kerk.

Openingstijden

De kerststal is te bewonderen in de paters tuin van de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Kade 23 te Roosendaal (in de volksmond de Paterskerk aan de Kade). De paterstuin is dagelijks open van 09.00 uur tot 16.30 uur. Op kerstavond op 24 december is de tuin ook ’s-avonds geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen