Positieve testen voor coronavirus in Roosendaal stijgen naar 59

Foto: Pexels

Het RIVM heeft woensdag nieuwe cijfers over positieve testen voor het coronavirus naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Roosendaal 59 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is een hoger cijfer dan een week eerder.

Forse stijging
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde coronagevallen in de afgelopen week fors is gestegen. Van 40,1 gemiddelde positieve testen op 9 december, naar 76,4 op 16 december. Dit aantal wordt per 100.000 inwoners geteld, met de kans dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Ook opnames stijgen
Volgens het RIVM is ook het aantal landelijke opnames in het ziekenhuis en op de IC ‘fors gestegen’. Het aantal nieuwe patiënten dat in de afgelopen week met corona in het ziekenhuis is opgenomen is in vergelijking met vorige week 20% gestegen. Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd kondigde premier Rutte maandag vanuit het Torentje een ‘totale lockdown’ aan. Deze duurt in ieder geval tot 19 januari.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden