5 tips om in 2021 goed gevonden te worden in Google!

Foto: Pexels

Hoe zorg je er nu voor dat in 2021 jouw website altijd goed gevonden wordt in Google? In dit artikel geven we je 5 tips zodat jouw website SEO-proof is voor 2021! Kortom: een kijkje in onze SEO-keuken, met eenvoudige tips die je direct kan doorvoeren.

1. Better safe than… Maak jouw website veilig

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch zijn er nog veel websites die geen HTTPS-verbinding hebben aangevraagd voor hun website. Dit is echter een eenvoudige manier om hoger te scoren in Google, want Google beloont websites die een veilige verbinding aanbieden voor bezoekers. Zeker wanneer je een webshop hebt is dit belangrijk, want mensen willen graag veilig online kunnen shoppen. Met een HTTPS-verbinding laat je zien dat de privégegevens van jouw klanten beschermd worden en dus veilig zijn. Je kunt een SSL-certificaat eenvoudig aanvragen via jouw hostingprovider.

2. Run, website, run! Hoe korter de laadtijd, hoe beter

Ken je dat? Dat je tien minuten zit te wachten totdat een website geladen is? Wij ook niet.

Bezoekers wachten tegenwoordig niet meer tot jouw website als een stoffige oude dame herrezen is uit haar comateuze laadtijd. Snelheid is de norm! 2,5 seconden om precies te zijn. Dat is de maximumtijd die jouw bezoekers willen besteden om te wachten tot het grootste element van jouw webpagina geladen is. Dit kan bijvoorbeeld een afbeelding, tekstblok of video zijn. Duurt het langer, dan haken ze af of erger; dan komen ze nooit meer terug. Dit wil je voorkomen. Zorg daarom ervoor dat jouw website een snelle laadtijd heeft en check dit regelmatig.

3. Linkbuilding blijft belangrijk

Met een goede linkbuilding strategie wordt jouw website beter beoordeeld. Door te zorgen voor goede externe backlinks vergroot je de link,- domein-, en paginawaarde van je website. Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. Google ziet dit deze links als aanbevelingen voor jouw site. Hoe relevanter de links, hoe meer ´kracht´ jouw website erbij krijgt. Lukt dit niet op een “natuurlijke” manier, besteed dan je linkbuilding uit of koop regelmatig relevante advertorials. Wij, We Talk SEO uit Etten-Leur, werken sinds 2005 aan een groot eigen netwerk van krachtige websites + partnersites (top 100 websites in Nederland) en kunnen je hierbij helpen!

4. Optimaliseer jouw website voor semantic search

Zoekmachines worden steeds beter in het herkennen van de betekenis van woorden, zinnen en de context waarin deze geplaatst zijn. Hierdoor kunnen zoekmachines zoals Google makkelijk onderscheiden waar een website over gaat. Ze ‘scannen’ steeds beter of een website relevant is voor gebruikers. Je kunt jouw website dus optimaliseren door content te plaatsen die relevant is voor de vragen die jouw bezoeker heeft. Google beloont dit door jou hoger te laten scoren in de zoekresultaten en dat wil je!

5. Vraag reviews van klanten

Online reviews zijn heel belangrijk voor klanten en bezoekers van jouw site. Zeker wanneer je een webshop hebt is dit een manier om makkelijk de ‘betrouwbaarheid’ van jouw website te vergroten. Vraag deze dus op bij jouw klanten of bezoekers en doe er je voordeel mee. Ben je na dit kijkje in de keuken hungry for more en kun je niet wachten om met jouw SEO-strategie aan de slag te gaan? Dan kun je de rest van dit artikel lezen of contact met ons opnemen. Van linkbuilding analyse tot complete SEO-rapportage: onze support kent geen grenzen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen