Roosendaalse jongeren wagen zich aan commando-training

Foto: Gemeente Roosendaal

Om coronaverveling tegen te gaan wagen 70 Roosendaalse jongeren zich aan een training bij het Korps Commandotroepen. Ze onderwerpen zich voor de jongerencampagne ‘iets te doen’ vier dagen lang aan een Kamp van Koningsbrugge-training. Jeugdwethouder René van Ginderen nam dinsdagochtend een kijkje.

Commando’s
De vierdaagse commandotraining organiseert de gemeente met de De Harde Leerschool. Daarnaast werkt deze organisatie met jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt of de maatschappij hebben. Oud-commando’s bieden hen met onder meer rugby-trainingen nieuwe kansen. Na een rondleiding sloten leden van de gemeente- en jongerenraad bij de wethouder aan. Later kregen ze op het commandoterrein uitleg van de wethouder en De Harde Leerschool.

Activiteiten
Roosendaalse jongeren kunnen tijdens de lockdown kiezen uit verschillende activiteiten, onder de noemer ‘iets te doen’. “Het jongerenprogramma bevat veel interessante activiteiten voor jongeren. Bijvoorbeeld culturele activiteiten, maar ook voetbalwedstrijden en een online FIFA-toernooi”, legt Van Ginderen uit. Het jongerenprogramma is opgesteld om jongeren perspectief te bieden nu het sociale leven stilligt door corona. Met partners als Cultuurcompaan, SSNB en Jongerenwerk organiseert de gemeente daarom deze activiteiten.

Prijsvraag
Ook staat op de website www.ietstedoen.com een ‘prijsvraag’ voor jongeren waarbij ze wordt gevraagd om zelf met ideeën te komen voor activiteiten die binnen de coronaregels kunnen worden georganiseerd. Daarnaast beloont de gemeente winnende ideeën met een budget om ze echt uit te voeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden