Positieve testen voor coronavirus in Roosendaal blijven ongeveer gelijk

Foto: RIVM

Het RIVM heeft donderdag nieuwe cijfers over positieve testen voor het coronavirus naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Roosendaal 20 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is hetzelfde cijfer als een week eerder.

Geen dalende trend
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde coronagevallen in de afgelopen week geen dalende trend heeft laten zien. Na een aanvankelijke stijging in de eerste dagen van het jaar, kroop het aantal gemelde besmettingen terug naar het oude niveau. Van 28,5 gemelde positieve testen op 31 december 2020 naar 25,9 vandaag. Het aantal gemelde positieve testen wordt per 100.000 inwoners geteld, met de kans dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Geen overtuigende effecten
Het aantal besmettingen daalde de afgelopen weken gestaag, maar niet zo snel als het kabinet en de gezondheidszorg graag zouden zien. In het laatste weekrapport van het RIVM stond dinsdag dat het aantal besmettingen met 16 procent was afgenomen ten opzichte van een week eerder. Een week eerder bedroeg de daling 12 procent. Toch zei het RIVM dinsdag nog geen “overtuigende effecten” te zien van de lockdown, die op 15 december is ingegaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden