Wil jij deze Amigo voor het leven?

Foto: Dierenopvang Arduin

Amigo is een gecastreerde kater, waarschijnlijk rond 2010 geboren. Omdat hij als vondeling bij de opvang binnen is gebracht, weten we helaas niet zo veel van hem.

Amigo kwam al snotterend binnen en heeft daar inmiddels al de nodige medicatie voor gehad. Het gaat stukken beter met hem, maar helemaal over gaat het helaas niet en hij zal waarschijnlijk dan ook verder door het leven gaan als zogenaamd ‘chronisch niezer’. Onderaan deze tekst vindt u hierover wat meer informatie.

Rustige en aanhankelijke kat

Wij hebben Amigo leren kennen als een rustige en aanhankelijke kat, maar wel wanneer het voor hem goed voelt. Hij is geen aandachtvrager en komt ook niet snel uit zichzelf naar je toe. Maar wanneer je zelf naar hem toe gaat en hij op zijn gemak is, vindt hij alle aandacht stiekem toch wel erg fijn. Als je dan ook nog wat lekkere snoepjes meebrengt, kun je helemaal niet meer stuk bij hem. Amigo is wat op zichzelf en vermaakt zich prima met hier en daar een dutje, afgewisseld met een ‘buitenkijk-sessie’. Wij weten dat hij al een tijdje buiten rondzwierf voor hij door mensen bij ons werd gebracht, maar twijfelen of hij daar ook echt behoefte aan heeft. Bij ons is Amigo totaal niet buiten te vinden, maar het is momenteel natuurlijk ook wel genieten bij het kacheltje. Wellicht dus, dat hij op een appartement ook goed zal kunnen aarden. Uiteraard wel met een afgezet balkon, zodat hij toch eens een frisse neus kan halen als daar behoefte aan is. Spelen is niet meer aan deze lieverd besteed en wat dat betreft is Amigo dan ook echt liever lui dan moe. Wij weten helaas niet of hij omgang met soortgenootjes of honden gewend is, maar denken dat hij het alleen wel best vindt. Niet te druk en niet te veel verwachtingen…
Bent u op zoek naar een zelfstandige en rustige, maar stiekem toch wel aanhankelijke kater? Kom dan snel eens kennis maken met Amigo!
—- Chronisch niezen of verkoudheid bij de kat —-
Dit komt zeer geregeld voor bij de kat. Katten kunnen chronisch niezen, snotteren en/of oogontstekingen krijgen. Dit kan soms ook gepaard gaan met bloedverlies via de neus. Katten die chronisch niezen kunnen ook periodes hebben waarin er minder klachten zijn. Met name Herpes kan chronische niesziekte klachten geven. Als katten besmet worden met het Herpes virus, blijven zij hier altijd drager van (het Herpes virus gaat in de hersenstam zitten en wacht daar tot het moment van een verminderde weerstand). Sommige katten ontwikkelen een inefficiƫnte afweerreactie en blijven hierdoor chronische klachten houden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden