Nieuwe methode voor behandeling van nek- en hoofdpijn

Foto: NEKZ

In Roosendaal kunt u bij NEKZ terecht voor klachten van de nek- en hoofdpijn en voor nek gerelateerde arm- en schouderklachten.

André Wapenaar, fysio- en manueeltherapeut bij Nekz kan u er alles over vertellen:

De Occiflex

Bij Nekz aan de Vijfhuizenberg in Roosendaal werken we met een uniek concept dat gebaseerd is op het mobiliseren van fysiologische (losmaken van de normale) nekbewegingen. We maken gebruik van de Occiflex. De Occiflex bestaat uit een behandeltafel met een apart gedeelte waarop het hoofd kan rusten. De therapeut programmeert een beweging voor de nek en de Occiflex speelt deze vervolgens na. Hiermee is er voor iedere patiënt een individueel programma samen te stellen. We stellen dat regelmatig bij zodat er altijd een optimaal effect wordt behaald.

Bij negentig procent van de mensen die klachten hebben in de nek, vinden we tussen de Atlas en de Draaier een rotatiebeperking. Doordat deze beperkingen lager in de nek worden gecompenseerd breiden de klachten daar naar uit en kunnen dan pijnklachten veroorzaken in de schouder of zelfs naar de gehele arm!

Het NEKZ-concept is gebaseerd op een aantal principes die er gezamenlijk voor zorgen dat de bewegingsfuncties herstellen. Vervolgens kunnen we veel efficiënter de andere pijnklachten behandelen.

Doelgerichte therapie

Door de mogelijkheid om de bewegingen in verschillende richtingen tegelijk af te spelen, zijn we in staat om de therapie zo te richten dat we altijd de juiste wervels of spieren kunnen losmaken (mobiliseren).

Omdat we op de Occiflex, de nekmobilisaties zeer langzaam afspelen geven de banden van de gewrichten en spieren vanzelf mee. We maken hierbij gebruik van de visco-elastische kwaliteit van het weefsel.

Beste alternatief voor kraken: het Nekz-concept is een veilig, vertrouwd en ontspannend alternatief voor de meer belastende manipulaties! (kraken)

Langdurig effectief: Het Nekz-concept scoort erg goed tegen pijn in de nek en hoofdpijn: Er is geen andere methode die op deze manier de behandeling van de nek uitvoert.
De therapie is vaak snel en blijvend effectief.

Veiligheid staat voorop: alvorens de therapie te starten voeren we een uitgebreid bewegingsonderzoek uit. De Occiflex is in staat om de met de hand ingevoerde bewegingen tot op een tiende graad nauwkeurig na te spelen. Zo is de Occiflex een verlengstuk van de handen van de therapeut.

Welke klachten?

Alle nekklachten en hoofdpijnen die vanuit de nek komen in principe komen in aanmerking voor een behandeling. Zelfs arm- en schouderklachten hebben heel vaak hun oorzaak in de nek en kunnen
dus ook met het Nekz-concept worden behandeld.

U bent bij ons in goede handen! De behandeling wordt altijd door een in het Nekz-concept opgeleide manueel therapeut uitgevoerd. Het Nekz-concept is gebaseerd op jarenlange ervaring met het behandelen van allerlei klachten rondom de nek. Uiteraard krijgt u ook adviezen en oefeningen voor thuis en op het werk.

Iedereen kan zich aanmelden.

De behandelingen zijn snel effectief en vaak blijvend. U wordt behandeld met de nieuwste innovatie op het gebied van Fysio- en manuele therapie. Bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt een deel van kosten vergoed.

(advertorial)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen