Kom eens kennis maken met Lana, een echte lieverd!

Dana is een poes, waarschijnlijk geboren in 2018. Eind vorig jaar is zij als vondeling in de opvang terecht gekomen, waarna ze ongeveer 4 maanden geadopteerd is geweest. Helaas nu dus terug, omdat Dana blijkbaar echt niet op haar plek zat.

Vanaf het begin deed ze regelmatig een plasje op de deurmat, terwijl ze bij ons hartstikke zindelijk was en sinds terugkomst ook gewoon weer is. Toen ze na 6 weken naar buiten mocht, was dit over. Dana had geen kattenluikje tot haar beschikking en was dus afhankelijk van haar baasje om de deur open te doen. Wanneer haar baasje een dag weg was en Dana niet naar buiten kon, deed ze ook plasjes op de bank, bed, het wasgoed etc. Alsof ze daarmee haar ongenoegen kenbaar wilde maken. Overigens is het niet duidelijk of ze een kattenluikje ‘snapt’, bij ons komt ze eigenlijk ook alleen in de buitenren wanneer de deur open staat. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er in huis iets was (denk hierbij aan een bepaalde geur, persoon of object), waardoor Dana niet op haar gemak was en vrijwel continu gefrustreerd rondliep.

Wij hebben Dana een tijd geleden leren kennen als een rustig en heel lief poesje, maar nog erg terughoudend. Ze miste duidelijk een stukje vertrouwen en durfde zich nog niet vrij te bewegen. Helaas is daar de afgelopen periode weinig verandering in gekomen. Wanneer het rustig genoeg is voor haar, loopt ze ‘vrij’ rond en soms is ze ontspannen genoeg om eens tegen een balletje te tikken. Onverwachte bewegingen, meerdere personen tegelijk, aan alles moet Dana nog steeds wennen. Ze is dus graag buiten, maar naar onze mening geen ‘echte buitenkat’. Vermoedelijk heeft ze iets meegemaakt dat een grote impact blijkt te hebben, dit kan vanalles zijn en daar zullen we helaas nooit achter komen. Van ons mag Dana haar eigen tempo bepalen en we zien haar af en toe al wel eens op een meer open plek. Uit zichzelf naar je toekomen, zal ze voorlopig echt nog niet doen. Dit zal moeten groeien met heel veel geduld, nog meer liefde en vooral een rustige aanpak. Elke dag dezelfde gezichten en stemmen, zal Dana weer een stukje vertrouwen geven en stapje voor stapje zal dit zich gaan ontwikkelen. Met wat lekkers bij je, is het ijs vaak al gebroken, want dit weet ze meestal prima te waarderen. Dana is niet zo gesteld op andere katten en lijkt er zelfs wat bang van en wij denken dat dit voor honden niet anders en misschien zelfs wel erger zal zijn. Kleine kindjes vormen (voorlopig) ook geen match.
Dana is op zoek naar een baasje, die in een rustige omgeving woont en die haar alle tijd geeft om te wennen. Iemand die haar hierbij ook wil helpen en haar het tempo laat bepalen, het niet zal forceren en (zeker in het begin) niet te veel verwachtingen van haar zal hebben. Bent of kent u dit baasje? Kom dan snel eens kennis maken met deze lieverd! Wij kunnen u verklappen dat de voldoening uiteindelijk erg groot zal zijn…
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen