Roosendaalse documentaire genomineerd voor Award

Foto: SDW & Omroep Brabant

De documentaire ‘Wat kan je wel!?’, een samenwerking tussen Omroep Brabant en de Roosendaalse zorgorganisatie SDW, is genomineerd voor de NL Awards. Dit zijn jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. ‘Wat kan je wel!?’ is hiervoor ingezonden door Omroep Brabant. We zijn genomineerd in de categorie ‘beste videoproductie 2020’. De online uitreiking vindt plaats op 27 mei. 

Trots
De jury, onder leiding van Dionne Stax, zei over de serie: “Ontwapenend, je gaat van de mensen houden”. Ook SDW bestuurder Ingrid van Huijkelom is erg blij met de nominatie “Wij zijn natuurlijk erg trots op deze nominatie, maar nog veel trotser zijn wij op Alex, Co, George, Gert Willem, Mila, Monique en Nelly en hun begeleiders voor het delen van hun bijzondere verhalen”. 

Positieve serie
In de achtdelige serie worden zeven SDW-cliënten gevolgd tijdens een belangrijk moment in hun leven. De meeste aandacht gaat niet uit naar hun beperkingen, maar juist naar wat ze wél kunnen. Met de positief ingestoken documentairereeks wil SDW bijdragen aan de inclusiviteit en positieve beeldvorming over mensen met een beperking. Alle afleveringen en meer informatie over de serie zijn te vinden op www.sdw.nl/watkanjewel

Andere genomineerden
Naast ‘Wat kan je wel!?‘ is ook ‘Daar praten we niet meer over’ genomineerd; een intiem document over de brand tijdens oudejaarsnacht in Volendam. De laatste nominatie staat op naam van ‘Verre vrienden’; een zoektocht van twee neven en tevens vrienden over hoe vriendschappen verlopen als je uit je vertrouwde omgeving vertrekt. Meer over de NL Awards en de nominaties is te lezen op https://www.stichtingrpo.nl/nominaties_nlawards2020/.  

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden