Praktijk dr. Schaepmanlaan gaat van start met de Nationale Diabetes Challenge

Foto: Public Domain / Pixabay

Roosendaal doet ook dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Ook mensen zonder diabetes kunnen hieraan deelnemen!

Huisartsenpraktijk dr. Schaepmanlaan en Sportservice Noord-Brabant (SSNB) slaan de handen in één om diabetici, maar zeker ook andere geïnteresseerden, fanatiek aan het wandelen te krijgen. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen al door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieder zijn/haar niveau. We zorgen er tijdens de wandelingen voor dat de coronamaatregelen in acht genomen worden. Bij de wandelingen worden ook verschillende organisaties betrokken om mee te lopen. Denk hierbij aan zorg- en welzijnsorganisaties, buurtopbouwwerkers en sportverenigingen.

Normaal gesproken wordt er ook een informatiebijeenkomst voor u georganiseerd. Helaas is dit op dit moment niet mogelijk i.v.m. de huidige coronamaatregelen. Wel kunt u voor vragen contact opnemen met de praktijkondersteuners van Praktijk dr. Schaepmanlaan via 0165-572777 of [email protected]

Wilt u meer weten over de Roosendaalse NDC? Of wilt u zich aanmelden? Dat kan via deze link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden