Vier de lente met een nieuwe vloer, raamdecoratie en horren

Foto: Vloerencentrale

Maak je huis klaar voor de lente en de zomer met een nieuwe vloer, binnenzonwering en natuurlijk insecten- en pollenwerende horren. We nemen een kijkje bij de VloerenCentrale voor tips en de trends van dit seizoen.

De vloer is de basis

Het is lente, het moment voor een grote schoonmaak in huis en opfrisbeurt van je interieur. Suzanne de Vos van de VloerenCentrale: “Een andere vloer geeft meteen een hele andere uitstraling. Wat voor sfeer wil je creëren in huis? Mag het lichter, kleurrijker of juist karakteristieker? Wat vind je belangrijk? En hoe intensief wordt de vloer gebruikt? Dit zijn een aantal belangrijke vragen, voordat je een nieuwe vloer aanschaft. Laminaat- en pvc-vloeren zijn sterk, veelzijdig en leverbaar in allerlei kleuren en motieven. Voor elk interieur is er wel een pvc- of laminaatvloer te vinden.”

Natuursteenlook of beton

Trends hierin zijn bijvoorbeeld stoere extra brede laminaatplanken met een trendy legpatroonen, zoals de Hongaarse punt. Ook levensechte, grote pvc-tegels met de look van natuursteen of beton zijn het op dit moment helemaal. Deze grote tegels zijn niet van echt te onderscheiden, geluiddempend en warm aan je voeten. Dan kun je ook nog kiezen voor lamelparket. Een houten vloer blijft geliefd vanwege zijn natuurlijke, stijlvolle en charmante uitstraling.” Suzanne geeft ook nog een goede tip: “Heb je een mooie vloer gevonden? Vergeet dan de plinten niet, die maken de vloer helemaal af. En beschermen je muren tegen stoten en beschadigingen.”

Sfeervolle binnenzonwering

“Niet alleen de vloer, maar ook gordijnen en raamdecoratie vormen de kaders van je interieur.”, zo gaat Suzanne verder. “Binnenzonwering en gordijnen kleden de ruimte aan, weren (zon)licht en zorgen voor privacy. Tegenwoordig is er een uitgebreide keuze in raamdecoratie, waarmee je de mate van inkijk en verduistering naar wens kunt regelen. Van volledig verduisterend tot transparant. Kies voor lichtdoorlatende gordijnen en binnenzonwering in de woonkamer en verduisterende (rol)gordijnen in de slaapkamer. Wil je de mate van inkijk precies regelen? Dan is een top down bottom up plissé of duette ideaal. Ga je voor stoer en trendy? Dan raden we je houten jaloezieën aan, afgewerkt met bijvoorbeeld een ladderband.”

Horren tegen insecten en pollen

Suzanne: “Veel mensen nemen tegenwoordig ook horren om muggen en ander vliegend ongedierte buitenshuis te houden tijdens de zwoele zomeravonden en bloedhete nachten dat de deuren en de ramen open staan. Maar wist je dat wij ook horren hebben die hooikoortsklachten kunnen verminderen omdat zij niet alleen vliegen en muggen buiten de deur houden, maar ook stuifmeel? Het is daarom verstandig om nu al na te denken over horren en je hierover goed te laten voorlichten. Voor elk type raam (draaikraam, draaikiepraam, schuifraam of dakraam) en deur is er wel een hor. Hebben je ramen of deuren een afwijkende maat? Dan kunnen wij een raamhor of hordeur op maat voor je maken. Zo past het altijd!”

Persoonlijk advies

Natuurlijk helpen de adviseurs van de VloerenCentrale je graag een handje met persoonlijk advies op maat. Suzanne: ” We hebben een grote collectie vloeren, gordijnen en raamdecoratie die je naar hartelust kunt combineren. Wonen is beleving, je wilt deze materialen niet alleen online zien, maar vooral ook in het echt zien en voelen. Alleen dan kun je de juiste combinaties komen! Daarom hebben we ook een aantal vloeren in groot oppervlak in de showroom liggen. Dat geeft toch een completer beeld.” Daarnaast is een groot deel van de collectie op voorraad en zijn snel leverbaar. Maak dus nu een afspraak en bezoek de showroom in Breda. Suzanne: “En de koffie staat natuurlijk altijd klaar!”

Reacties

Cookieinstellingen