518 positieve coronatesten in West-Brabant

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er zijn in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op woensdag 518 coronabesmettingen gemeld. Volgens het RIVM is dat niveau nog altijd ‘zeer ernstig’. In verschillende West-Brabantse gemeenten golft het aantal besmettingen in een week tijd op en neer.

Breda
Op dit moment zijn er in Breda 69 positieve testen met het coronavirus gemeld. Van een blijvende stijging is geen sprake, omdat dit aantal dagelijks pieken en dalen kent. Zo werden een week geleden nog 108 Bredanaars positief getest, maar was er afgelopen maandag juist een plotselinge piek van 136 besmettingen.

Etten-Leur
Ook in andere West-Brabantse gemeenten is een zelfde soort patroon te zien. Bijvoorbeeld in de gemeente Etten-Leur: daar is het aantal positieve testen in één week gedaald van 22 (op 28 april) naar 17, maar zijn er nog altijd uitschieters tot 30 gemiddelde besmettingen.

Roosendaal
In Roosendaal is de trend wel positiever, met een daling van 30 (28 april) naar 26 positieve besmettingen in een week. Daardoor komen de cijfers weer terug op het lagere niveau van begin april.

Drimmelen
Drimmelen laat een nog grotere daling zien: van 14 – wederom op de achtentwintigste – naar 9 gemiddelde positieve testen. Daarmee lijkt de gemeente een periode van grote stijgingen van de coronacijfers af te sluiten.

‘Over de piek heen’
Nieuwe versoepelingen werden deze week door het kabinet uitgesteld, met de overtuiging dat de coronacijfers wel ‘over de piek heen’ zijn. Als die verwachte daling ook zichtbaar is, hakken de ministers knopen door over het vervolg van het openingsplan.

Reacties

Cookieinstellingen