Roosendaal gaat de strijd aan in het NK Tegelwippen. Doe je mee?

Foto: Gemeente Roosendaal

Dit voorjaar is de tweede editie van het NK Tegelwippen van start gegaan. De gemeente Roosendaal gaat de strijd aan met ten minste zestig andere Nederlandse gemeenten.

Welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Tegels wippen in heel Nederland

Met een gezonde portie rivaliteit biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd. In de deelnemende gemeenten worden tegels vervangen voor groen. Dit helpt mee om wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor de gemoedstoestand.

De competitie maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto ‘Een groen Nederland begint in je eigen tuin’, slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners. Iedereen kan zijn of haar gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de betreffende gemeente. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021.

Wint Roosendaal dit jaar de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. “De rivaliteit tussen de gemeenten is natuurlijk leuk, maar we doen het uiteindelijk om heel Nederland zo groen mogelijk te maken. Wippen is belangrijker dan winnen”, zegt Eva Braaksma van activatiebureau Frank Lee, mede-initiatiefnemer van het NK Tegelwippen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden