Gaat Herman ook jullie hart veroveren?

Foto: Dierenopvang Arduin

Herman is een kater, inmiddels gecastreerd en zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of 10/11 (+/-2010). Geeft u lieve Herman zijn gedroomde onbezorgde leventje

Hij is een vondeling, die er bij binnenkomst niet best uit zag, Ontzettend vieze vacht, overal nat, erg mager, ontstoken ogen en diverse kale plekken om maar wat te noemen. Inmiddels is hij een castratie, gebitsbehandeling, antibiotica-kuurtje en wasbeurt verder en gaat het stukken beter met lieve Herman. Zijn vacht is schoon, op de kale plekken beginnen de haartjes terug te komen en zijn gewicht zit voorzichtig in de lift, nadat dit eerst nog verder was afgenomen.

Vanaf dag 1 heeft Herman wel een beetje ons hart gestolen. Want hoe beroerd hij zich ook gevoeld moet hebben, zijn karakter heeft er nooit onder geleden. Herman weet steeds weer een lach op ons gezicht te brengen met zijn oneindige knuffels en drang naar aandacht. Waar we eerst standaard begroet werden door een ‘zittend als een stokstaartje-Herman’, valt hij tegenwoordig vrijwel direct voor je, letterlijk en figuurlijk. Hij wordt zo graag aangehaald, dat hij er lekker languit voor gaat liggen en hij vindt het heerlijk als je ook even zijn buikje meepakt. Herman is over het algemeen een rustige kat te noemen, de wilde haren zijn er wel vanaf en een speelse uitspatting is dan ook erg zeldzaam. Hij luiert veel, maar staat meteen bij je wanneer je de kamer in komt. Als je dan ook nog wat lekkers bij je hebt, wordt het moeilijk… smikkelen of kroelen? Meestal gaat hij voor deze volgorde, liefde gaat uiteindelijk toch door de maag, maar zijn kroelmomentje haalt hij heus wel weer in. Bij ons heeft Herman nog niet te maken gehad met andere katten of honden en we weten ook niet of hij daar in het verleden omgang mee gehad heeft. Zijn lieve karakter inschattende, verwachten wij daarin geen problemen. Maar eigenlijk denken we dat Herman het best als enige huisdier komt te wonen, zodat alle aandacht naar hem gaat. We kunnen het nooit met zekerheid zeggen, hij komt tenslotte van buiten als vondeling zijnde, maar wij denken dat Herman prima zal kunnen aarden op een appartement. Uiteraard met een ‘catproof’-balkon, zodat hij toch eens een frisse neus kan halen als daar behoefte aan is.
Namens Herman zijn we op zoek naar een rustig plekje waar hij met liefde wordt ontvangen, lekker verwend gaat worden en aan aandacht geen tekort heeft. Wanneer u voor hem kiest, moet u dit wel bewust doen en er rekening mee houden dat hij wel eens een mindere dag kan hebben, die heeft hij bij ons ook wel eens. Zijn oogjes kunnen dan wat tranen en soms geeft dat af, maar met de juiste verzorging is dit prima te overzien.

Geeft u lieve Herman zijn gedroomde onbezorgde leventje? Kom dan snel eens kennis maken met deze charmeur! Hij verdient het zo ontzettend…

  • Informatie over deze kater en andere dieren in Arduin, bekijk de website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden