Herdenking bombardement op begraafplaats Bredaseweg

Foto: Pixabay

Op maandag 31 mei a.s. vindt op de begraafplaats aan de Bredaseweg om 11.10 uur een herdenking plaats van het Bombardement van 31 mei 1944, waarbij 76 inwoners om het leven kwamen.

Op initiatief van Piet Geleijns werd in 2019 ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding voor de eerste keer deze herdenking gehouden. En zal nu ieder jaar worden gehouden. De herdenking vindt plaats op de  begraafplaats aan de Bredaseweg op de plek waar de slachtoffers zijn begraven. De herdenking op maandag 31 mei a.s. begint om 11.10 uur, het tijdstip van het bombardement. De organisatie is in handen van Piet Geleijns in samenwerking met de gemeente Roosendaal.

Kranslegging

Burgemeester Han van Midden zal namens de gemeente Roosendaal een krans leggen en een aantal kinderen zal witte en rode rozen op de graven wegleggen. Verder zal het Taptoesignaal gespeeld worden door Jim Wildhagen en zal de stadsdichter Babette van Rijt-de Wijs de herdenking afsluiten met een gedicht.

Toni Raats zal ter gelegenheid van deze herdenking van 11.00 tot 11.30 uur passende muziek spelen op het carillon in de Sint Jan. Vanwege de maatregelen rondom Corona is de herdenking evenals vorig jaar helaas niet toegankelijk voor publiek.

Wel is er voor familieleden van de slachtoffers indien ze dat wensen de gelegenheid om bij de herdenking aanwezig te zijn. Daarbij geldt in verband met de maatregelen rondom Corona wel een maximum aantal mensen. Daarom is het belangrijk dat zij zich uiterlijk zaterdag 29 mei aanmelden via: [email protected] en daarbij aangeven met hoeveel personen zij aanwezig willen zijn. Eventueel telefonisch melden kan ook via 06- 10 90 82 86.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen