PvdA wil snelweg door Roosendaal vergroenen

Foto: Studio RAAM

De Roosendaalse PvdA wil de snelweg A58 aanpakken. Deze loopt dwars door Roosendaal en doorsnijdt acht woonwijken. De weg werpt barrières op tussen verschillende stedelijke voorzieningen en werklocaties. Daarom wordt al jaren gesproken over omlegging van de A58, maar verder dan gesprekken is het tot nog toe niet gekomen.

Doorn in het oog
Dat is de PvdA-fractie in Roosendaal een doorn in het oog. Omlegging van de A58 lijkt geen haalbaar alternatief, waardoor het plannen om de overlast te verminderen in het verleden strandden. De partij komt daarom met een alternatief idee: de A58 verdiepen en erboven een groen tracé aanleggen. In samenwerking met studio RAAM, maakte de partij een visualisatie, waar de overkapping op te zien is. Omdat er een soort groene tunnel ontstaat, ruiken omwonenden geen uitlaatgassen meer en doorbreekt de weg ook geen woonwijken meer.

Snelweg uit stadsgezicht
Het plan is Het Nieuwe Hart van Roosendaal gedoopt. De partij hoopt dat de snelweg hiermee uit het stadsgezicht van Roosendaal verdwijnt. Bovenop de overkapping moet er ruimte zijn voor vergroening. De lokale economie zou hierdoor worden versterkt, onder meer omdat er bijvoorbeeld woningen gebouwd kunnen worden.

Kosten
De PvdA zal het plan indienen als initiatiefvoorstel in de Roosendaalse gemeenteraad. Hoeveel het moet gaan kosten, heeft de lokale afdeling van de sociaaldemocraten niet bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen