Vertellers voeren ouderen mee in Roosendaalse geschiedenis

Foto: Sterke Verhalen

Vertellers van de Bibliotheek West-Brabant en het Tongerlohuys komen langs bij Roosendaalse ouderen om hen iets te vertellen over de lokale geschiedenis. Het initiatief Sterke Verhalen geeft ouderen toegang tot kunst en cultuur, in een tijd waarin ze vaak thuis moeten blijven. Ook kunnen de senioren hun eigen verhalen delen.

Roosendaalse geschiedenis
De vertellers komen niet alleen met verhalen over de Roosendaalse geschiedenis, met een vleugje drama en humor, maar nemen ook objecten of boeken uit de bibliotheek mee. Zij zijn door professioneel vertelster Marijke Goossens speciaal getraind om de verhalen op een bijzondere manier naar de ouderen te brengen. “Sterke Verhalen is hoe dan ook een bijzonder alternatief voor een museum- of bibliotheekbezoek”, vinden mede-initiatiefnemers Janine Verster van het Tongerlohuys en Anissa Boukachni van Bibliotheek West-Brabant dan ook.

Cadeautje
Reacties van Roosendaalse ouderen zijn veelal positief. Ze vinden het een cadeautje in de eenzame coronatijd. “Het was heerlijk dat er iemand weer eens voor mij voorlas, dat was heel lang geleden”, vindt een deelnemer. Wie ook een vertelsessie op locatie wil, kan contact opnemen met het Tongerlohuys en een verteller boeken. Dat doe je door een mail te sturen naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden