Fietswinkel Roosendaal

Foto: redactie

Nederland is een fietsland en daarop is de Brabantse stad Roosendaal geen uitzondering. Er wordt in deze stad veel gebruik gemaakt van de fiets en daarom wordt o.a. aan de weg getimmerd met aanleg het snelfietspad F58 van Roosendaal naar Bergen op Zoom, dat moet zorgen dat je binnen 30 minuten van de ene naar de andere stad fietst. Ook voor de recreatieve fietser heeft Roosendaal en omgeving een groot aantal aantrekkelijke fietsroutes.

Fietsroutes in de omgeving van Roosendaal

Dit stukje Brabant heeft veel te bieden.

Je kunt gaan fietsen langs de Roosendaalse Vliet. Deze rustige route heeft een afstand van 48 km en gaat door een open landschap en over dijken. Je volgt een deel van de Roosendaalse en Steenbergse vliet.

De route “Turfvaarten nabij de Belgische grens” is 45 km en besteedt aandacht aan de turfvaarten rond Roosendaal, Nispen en Bergen op Zoom. Dit is een stukje geschiedenis dat verwijst naar de turfwinning in de Middeleeuwen.

Als je een doorgewinterde fietser bent, dan durf je deze route van 94 km wel aan: een tocht door het Kortenhoeff bos, lekker door de natuur. Je komt ook door de mooie kleine stad Tholen.

Fietswinkel en -reparateur in Roosendaal

Als je het eerder genoemde snelfietspad wil gaan verkennen wanneer deze klaar is, of je wilt een van de mooie fietsroutes in de omgeving Roosendaal gaan verkennen, dan heb je een degelijke en goed onderhouden fiets nodig. Om je fiets op en top te houden kun je bij de fietswinkel in Roosendaal het onderhoud van je fiets laten doen. Onderhoud door een gespecialiseerde fietsenmaker garandeert dat de fiets vrij is van mankementen. En is onverhoopt een fietsreparatie gewenst, dan is het goed om dit ook door de fietsenmaker te laten doen om zeker te weten dat het goed gebeurt.

Ben je toe aan een nieuwe fiets? Dan kan de Brabantse fietswinkel in Roosendaal met zijn expertise je adviseren welke fiets het beste bij jou past. Als je vaak lange routes fiets, is een elektrische fiets te overwegen. Deze is namelijk ongeveer 8 km sneller dan de traditionele fiets, waardoor je meer kilometers kunt rijden dan een gewone fiets in dezelfde tijdsduur. Misschien vraag je jezelf af of de lichaamsbeweging die je hebt op een elektrische fiets net zo goed is als fietsen met een gewone fiets. Het antwoord hierop is ja. Het enige verschil tussen fietsen op een elektrische of gewone fiets is dat eerstgenoemde sneller is. Je inspanning komt overeen (en je verbrandt hetzelfde aantal calorieën), alleen heb je een grotere afstand afgelegd. Bij het kopen van een elektrische fiets komt wel meer kijken dan bij een gewone fiets, dus het eerder gegeven advies om je te laten adviseren door de fietswinkel geldt hier zeker. Er zijn namelijk verschillende modellen elektrische fietsen (o.a. stadsfiets, transportfiets), maar ook moet je afwegen of je een fiets wilt met een middenmotor of een voor- of achterwielmotor. De fiets met middenmotor is het meest populair, maar ga na of deze ook voor jou het meest geschikt is. Een fiets koop je om jarenlang plezier van te hebben, dus een weloverwogen keuze is belangrijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden