Hailey staat deze week in de spotlight

Hailey is een poes die als vondeling de opvang binnen gekomen is. Haar leeftijd wordt geschat op een jaar of 2/3 (+/-2018). Hailey had duidelijk wat moeite met alle verandering ineens en kroop in het begin dan ook het liefst weg.
Nieuwsgierig als ze is, wil ze wel heel graag, maar er zit soms nog een kleine rem op. Hailey is eigenlijk gewoon een heel aanhankelijk en vriendelijk poesje, maar ze lijkt wat onzeker en het moet voor haar echt volkomen vertrouwd voelen. Ze komt dan zelf (veelvuldig) naar je toe, voor de nodige aandacht of wat lekkers. Als je op haar af gaat en het gaat te snel, zeker als ze geen ‘uitweg’ heeft, durft ze te slaan. Oppakken heeft ze ook liever niet. Hailey is een rustige poes, vaak te vinden onderin de krabpaal, van waar ze overzicht heeft over haar omgeving. Een stukje onzekerheid dat er met de nodige tijd en aandacht echt nog wel uit gaat, maar dat zal niet binnen een week zijn. Na een (hopelijk laatste) verhuizing zal Hailey even tijd nodig hebben om te wennen en haar nieuwe baasje moet daar wel rekening mee houden en in het begin dan ook niet te veel verwachtingen hebben van haar. Wij merken heel duidelijk, dat hoe rustiger haar omgeving, hoe meer Hailey op haar gemak is. Vanwege haar pittige karakter plaatsen wij haar niet bij kleine kinderen of in een druk huishouden. Hoe minder prikkels, hoe waarschijnlijker dat ze zich makkelijker aanpast en een stukje rust vindt. Met de andere katten bij ons kan ze op zich overweg, maar liever niet te dichtbij en ze zoekt zelf ook geen contact. Vermoedelijk zal dat met honden niet anders zijn. Tot nu toe hebben we Hailey nog niet in de buitenren gezien en wij denken dat ze misschien best zal kunnen wennen op een appartement. Uiteraard met een afgezet balkon, zodat ze toch eens wat buitenlucht kan opsnuiven als daar behoefte aan is.
Heeft u een rustig en fijn plekje te bieden en geeft u deze lieverd een eerlijke kans om uit te groeien tot zelfverzekerde en stoere kroelkont? Dan nodigt Hailey u bij deze uit om snel eens kennis te komen maken!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden