Coronaproof nazomerfestival vanaf vrijdag 10 september

In deze bijzondere tijd is het de organisatie van Festival Op de grens gelukt om een coronaproof festival te organiseren. Het team is trots op het programma dat – binnen alle huidige maatregelen – is neergezet met aanbod voor jong en oud.

Voor de ervaren alleseter, die geprikkeld en uitgedaagd wil worden én voor de wat minder bedreven theaterbezoeker, die behoefte heeft om de deur uit te gaan en laagdrempelig wil genieten van cultuur. Het is een festival waar elke bezoeker verrast, geraakt of geïnspireerd wordt.

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september kunnen festivalbezoekers genieten van voorstellingen, ontmoetingen en optredens, zowel aangekondigd als onaangekondigd. Zo kan winkelend publiek zomaar ineens meegenomen worden in de Actic Carwash of opgesloten worden in World’s Smallest Escape Room. Gezinnen met kinderen kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Het Wapen, waar Janna Handgraaf twee poppentheatervoorstellingen speelt voor iedereen vanaf 4 jaar. Jongeren kunnen zich laten inspireren door jong dans- en theatertalent dat op zaterdagmiddag een podium krijgt bij Innovitapark of door ‘#HERO’ van Het Zuidelijk Toneel bij The Loods. Dat is een voorstelling met spoken word en muziek, gecreëerd door drie jonge, startende makers. Wie geïnteresseerd is in maatschappelijke thema’s kan terecht bij de voorstelling van Productiehuis Plankenkoorts over ‘wijk-in-aanbouw’ Stadsoevers of bij ‘Gedeelde Grond’ van Stormkamer, over denkwerelden en overtuigingen in onze samenleving. Dit is slechts een greep uit het aanbod; het volledige programma, de blokkenschema’s van de festivaldagen, een plattegrond en praktische informatie staan op www.fodg.nl.

Veilig festivalbezoek

Op alle locaties hanteert de organisatie de geldende coronamaatregelen en volgt de richtlijnen van het RIVM, zodat een veilig festivalbezoek voor iedereen gegarandeerd is. Voor voorstellingen die in De Kring plaatsvinden, betekent dat dat bezoekers alleen toegang krijgen op vertoon van de CoronaCheck app. Na binnenkomst in het theater kan de 1,5 meter worden losgelaten. Op alle overige speellocaties wordt wel de 1,5 meter maatregel in acht genomen en is het vertoon van die app niet verplicht.

Festival Op de grens wordt mede mogelijk gemaakt door De Kring, Drie Maal Plankenkoorts, Roosendaal Citymarketing, Cultuur Verbindt Roosendaal, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Noord-Brabant, Kunstloc, Joost van Roosmalenfonds en Collectief Roosendaal. CultuurCompaan, Tongerlohuys en Bibliotheek West-Brabant hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het festivalprogramma.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen