Roosendaal en Bergen op Zoom werken samen aan een aantrekkelijke regio

Wethouder Cees Lok (gemeente Roosendaal) en wethouder Jeroen de Lange (gemeente Bergen op Zoom) hebben samen verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen bezocht in gemeente Roosendaal en gemeente Bergen op Zoom.

De twee gemeenten werken samen aan een aantrekkelijk economisch West-Brabant west. “Daarbij vinden we het belangrijk dat onze gemeenten complementair zijn aan elkaar.”, zo laat de gemeente Roosendaal weten.

Excelleren op nationaal niveau

De wethouders brachten een bezoek aan Green Chemistry Campus, Agrofood Biobased Delta, Active Ants en de Associate Degrees Academy. Dit zijn bedrijven en organisaties die opereren in de regionale topsectoren Agrofood, biobased en logistiek. In deze sectoren excelleren we op nationaal niveau. Dat is natuurlijk iets om trots op te zijn! Iets om te delen en om vooral veel gebruik van te maken. In deze sectoren is het ook van groot belang om te blijven vernieuwen, te verbinden en te ‘verslimmen’. Om van elkaar te leren en samen sterk te worden, laten we Roosendaalse bedrijven (meer) kennismaken met Bergse initiatieven en vice versa. Zo brengen we unieke initiateven, goed onderwijs en sterke ondernemers samen. Onderwijs is daarbij enorm belangrijk, omdat behoud van jongeren in onze regio essentieel is.

Samenwerking voor de regio

Wethouders Cees Lok en Jeroen de Lange zijn beide wethouders economie. Maar economie en arbeidsmarkt houden niet op bij de gemeentegrenzen. Dat gaat veel verder. Zo zijn een prettige woonomgeving en een fijne werk- en verblijfklimaat een factor. Samen proberen we dan ook een prettig woon-, werk- en verblijfklimaat te creëren in West Brabant west. Dat kunnen we niet als afzonderlijke gemeenten, dit moeten we samen doen. Daarom zijn gemeente Roosendaal en gemeente Bergen op Zoom al verbonden door starters te ondersteunen via o.a. het Starttogrow initiatief en binnenkort door de F58 (fietsverbinding). Door structureel de verbinding op te zoeken op meerdere vlakken kan onze samenwerking veel meer rendement opleveren voor deze regio.

Deze dag is vastgelegd in een korte video (zie hierboven).

Reacties

Cookieinstellingen